Anmeldelse Historie
0   115

Pragtbog om børn i Danmarkshistorien

Her får vi en underholdende og lærerig fortolkning af livet for danske børn gennem tiderne baseret på et righoldigt kildemateriale.

Børn i Danmarkshistorien

Fakta


Titel
Børn i Danmarkshistorien

Forfatter
Nils Hartmann

Illustrator
Christian Højgaard

Pris
200

Sider
176

Forlag
Gyldendal

Nils Hartmann har lige fra begyndelsen af forfatterkarrieren næret en stor og oprigtig interesse for ”verdens børn”. Især arbejdet som undervisningskonsulent for Unicef Danmark bragte ham til mange egne af verden. Det har givet masser af inspiration til at formidle nogle af de mange indtryk, han har fået, og altid med en stærk solidaritet med børnene. Nils Hartmann har udgivet en række publikationer med udgangspunkt i, at børn har rettigheder, at børn ikke må misbruges, og at børn har brug for fred.

Artiklen fortsætter under banneret

”Børn i Danmarkshistorien” er en typisk Nils Hartmann-bog, hvor indsigt, viden, nysgerrighed og overblik kommer læseren i møde, så det er en sand fornøjelse. Bogen er inddelt i fem store afsnit: Oldtidsbørn, Middelalderbørn, Renæssancebørn, Enevældsbørn og Nutidsbørn. Efter hvert afsnit finder man to sider med ”Spor fra …” og to sider med en tidstavle, der indeholder en side om Danmark og en side med ”Udblik fra verden”.

Enkelte personer er også trukket frem, blandt andre Natalie Zahle, og der er også en dreng ved navn Nils, der fortæller om sin skolegang fra 1949 og frem. Bogen indeholder også et afsnit om børns rettigheder, værd at vide – lille leksikon, litteraturliste og inspiration plus link. Endelig finder man selvfølgelig billedfortegnelse og register.

Christian Højgaards mange levende og fine illustrationer gør sammen med billeder, tidstavler, med mere hvert enkelt opslag interessant og spændende at læse og kigge i – også for voksne. En pragtbog, intet mindre!

Bogen vil være fortrinlig til selvlæsning/-studium og gruppearbejde, men den vil også i bidder være relevant med læreren som moderator.

Nils Hartmann har leveret mange beretninger om verdens børn igennem årene. ”Rohani må ikke dø”, ”Fatimas hånd” og ”Man ta’r, hvad man har” er alle sammen bøger, der fortæller om børns vilkår under andre himmelstrøg. Også de fire billedbøger om ”Danmarkshistorien” og ”Verdenshistorien” er markante værker fra Danmark og verden. Menneskerettigheder, retfærdighed og venskab har været Nils Hartmanns yndlingsemner igennem hele det store flotte forfatterskab.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.422 andre er allerede tilmeldt
Julekonkurrence 2020 del 1/2

Ho ho ho, så er det blevet første søndag i advent!

Det fejrer vi med en julekonkurrence for alle, som er tilmeldt Folkeskolens ugentlige nyhedsbrev. Du kan vinde et gavekort til et ophold på et af de prisvindende Sinaturhoteller for to personer inkl. tre-retters middag, vin og morgenbuffet (værdi 3750 kr.).

Det eneste du skal gøre for at deltage er at være tilmeldt det ugentlige redaktionelle nyhedsbrev, da vi trækker en heldig vinder blandt alle tilmeldte d. 6/12 - du kan tilmelde dig på forsiden af folkeskolen.dk eller nederst på siden her folkeskolen.dk/nyhedsbrev
Du kan finde vores persondatapolitik m.m. her: folkeskolen.dk/oplysningspligt