Debat

Farvel, Poul Winckler

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I et stort opsat afskedsinterview i Berlingske Tidende 14. april advarer chefforhandler for 650.000 offentligt ansatte og KTO-formand (Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte) Poul Winckler mod at opstille fjendebilleder. 'De gør det af med den politiske debat i fagbevægelsen', advarer han. Det forhindrer ham dog ikke i samtidig helt ensidigt at udnævne lærerne til de store skurke i årets overenskomstforhandlinger. 'Lærerne har en forskruet tankegang', siger KTO-bossen, fordi vi ikke har den samme ukritiske indstilling til Ny Løn og forlodsfinansiering som han selv. Ifølge Poul Winckler er det lærernes skyld, at overenskomstforhandlingerne er endt i Forligsinstitutionen. Og det er Poul Winckler 'drønhamrende ked af'. Nu havde han lige lavet et 'knaldgodt forlig' med arbejdsgiverne, og så kommer der nogle medlemmer og blander sig. Han ville ellers gerne have sluttet karrieren med et stort forlig. For som han siger: 'Jeg ville gerne mindes som forhandleren, der kan slutte overenskomster'.

Her har vi sandelig en fagforeningsmand, som kan sætte sig selv i scene og bruger overenskomstforhandlinger for 650.000 offentligt ansatte som kulisse for sit teaterstykke. Jeg er helt tilfreds med, at vi har forsøgt at ødelægge den forestilling.

Peter Hess-Nielsen

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

medlem af DLF's hovedstyrelse