12-årig har begået selvmord efter massiv mobning

En 12-årig elev fra Udby Skole i Holbæk har begået selvmord, angiveligt efter massiv mobning. Skolen har håndteret den tragiske situation fint, mener skolebestyrelsesformand.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Skolen har håndteret selvmordet efter en sorg- og kriseplan, vi etablerede for nogle år siden. Det er forløbet lige efter bogen. Situationen er efter min vurdering blevet håndteret helt i overensstemmelse med den plan, og som man kunne forvente, at det ville ske", siger skolebestyrelsesformand på Udby Skole Palle Larsen til folkeskolen.dk.

"Planen indeholder konkret assistance fra den lokale præst, tilknytning af psykologer og en plan for hvem man henvender sig til i sådanne situationer med hensyn til kommunen og så fremdeles. Det føler jeg er gået fornuftigt", siger Palle Larsen.

Mobning angivelig grunden

Ifølge Ekstra Bladet, er der ingen tvivl om, at det var massiv mobning fra en gruppe elever på Udby Skole, der var årsagen til selvmordet.

"Jeg kan ikke udtale mig om, hvad der er sket forud for elevens død. Både af hensyn til de pårørende og de ansatte på skolen", siger Palle Larsen.

Udby Skole har et sæt klare mobberegler, som eleverne selv har været med til sammenfatte. Hovedreglerne siger blandt andet, at 'Det er vigtigt, at tage mobning op', 'Vær mod andre, som du ønsker, andre skal være mod dig' og ' Tal med hinanden, ikke om hinanden'. Palle Larsen mener alligevel, at man aldrig kan gardere sig helt mod mobning.

"En generel betragtning er, at det er vanskeligt at sige, om sådan noget vil kunne ske igen. Det kan man nok ikke gardere sig imod. Det er en generel betragtning og kan ikke refereres til den her sag".

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra skolens leder.

Læs mere

Udby Skoles hjemmeside