Musikmateriale nomineret til Undervisningsmiddelprisen

Et musikmateriale er blandt tre nominerede materialer til Undervisningsmiddelprisen 2015. Priserne vil blive overrakt på Danmarks Læringsfestival i begyndelsen af marts. Fagbladet Folkeskolen er med til at finansiere prisen.

Publiceret Senest opdateret

Medlemmer af Undervisningsmiddelprisudvalget

  • Christian Kock (formand), professor på Institut for Medier,Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet
  • Claus Skovbjerg, lektor cand. mag. (engelsk, spansk ogidræt)
  • Hans-Christian Uth, Skolebibliotekskonsulent HCU
  • Jesper Tinggaard Svendsen, adjunkt, Institut for Sprog ogKommunikation
  • Lisbeth Johnsen, uddannelsesleder på Tradium
  • Lisbeth Kjær, driftsleder, Center for UndervisningsmidlerSjælland
  • Niels Heie, underviser og forsker på Mediehøjskolen, DanmarksMedie- og Journalisthøjskole

kilde: Undervisningsministeriet

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Musikmaterialet "Det spiller" af Stefan Teilmann Laub Nielsen er udgivet af Musiklærerforeningens forlag Dansk Sang. Bogen med tilknyttet hjemmeside er beregnet til faget musik fra 4. klasse og op til 7. klasse. Det leverer en ny tilgang til rytmisk sammenspil med det formål at få hele klasser til på under 10 minutter at spille godt sammen på skolens instrumenter.

Undervisningsmiddelprisen gives til et nyt undervisningsmiddel af bemærkelsesværdig høj kvalitet til folkeskolen, ungdoms- eller voksenuddannelserne. Det kan være en enkelt bog, et helt system, digitale læremidler eller andre undervisningsmidler.

Prisen er på i alt 105.000 kroner fordelt på tre priser - en førstepris og to andenpriser. Prisen er sponsoreret af Undervisningsministeriet, Center for Undervisningsmidler og fagbladene Folkeskolen, Gymnasieskolen, Uddannelsesbladet og medlemsmagasinet Frie skoler.

49 har indsendt undervisningsmidler. Prisudvalget har nomineret tre værker til opløbet om at få tildelt førsteprisen og de to andenpriser. Foruden musikmaterialet er også "Biologi i udvikling til undervisning på C-niveau i gymnasiet og "Ind i samfundet" til samfundsfag på B-niveau i samfundsfag på ungdomsuddannelserne.

Undervisningsminister Christine Antorini uddeler prisen i Bella Center i København den 3. marts.