"Som musiklærer er jeg ofte en pjatrøv, der har det sjovt sammen med børnene. Samtidig er det også et fag, der indimellem kræver alvor og disciplin", siger ny formand Gertrud Garcia Arozarena.

Musiklærerne har fået ny formand

Gertrud Garcia Arozarena fra Aalborg er ny formand for Musiklærerforeningen. Hun brænder for at samle musiklærere fra hele landet og mener, at et tæt fællesskab holder foreningen i live.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er en udfordring at skabe bro mellem musiklærerne i Danmark. Et råb om hjælp fra en lokalforening var det, der i første omgang tændte mig, da jeg sagde ja til at stille op til formandsposten. Hvis lokalforeningerne ikke fungerer, har vi ingen forening. Og den her forening, må bare ikke dø", siger den nye formand for Musiklærerforeningen, Gertrud Garcia Arozarena.

Hun har siden 2007 været en del af bestyrelsen i musiklærernes forening. Selvom det oprindeligt var det lokale samarbejde, der gav Gertrud Garcia Arozarena gåpåmod til formandsposten, har den første tid som formand, vakt hendes interesse for de større perspektiver i faget.   

"Udfordringerne for musikfaget griber og berører mig. Der er lagt op til en masse forandringer for musikfaget, og det giver både glæde og frustration, fordi der er gode ambitioner, men jeg oplever ikke, at der bliver lyttet til os som fagpersoner. Politikerne sætter en masse balloner op, og så bliver de skudt ned igen. Det er skræmmende", siger Gertrud Garcia Arozarena og nævner som eksempel, at der ikke bliver afsat penge nok til at uddanne musiklærere, som kan løfte kravene for fælles mål.

Musik giver wow-oplevelser Gertrud Garcia Arozarena er uddannet musikpædagog og arbejder til daglig på privatskolen Skipper Clement Skolen i Aalborg. Hun underviser i musik 16 timer om ugen. Selvom det aldrig var hendes intention at blive lærer, blev hun som nyuddannet grebet af glæden ved at give sin passion for musikken videre.

"Jeg ser musik som et fag, der kan samle, give fælleskabsfølelse, åbne døre og fremme koncentrationsevnen ved indlæring i andre fag.  At se lille Peter sidde med en bas og finde ud af, at det vil han prøve igen, eller se en dysfunktionel klasse, der pludselig får en fællesskabsfølelse efter en vellykket koncert. Den slags processer og wow-oplevelser er helt fantastiske."

Gertrud Garcia Arozarena erstatter Lisbeth Frostholm, der har været formand for Musiklærerforeningen de seneste fire år.