DLF: Regeringen har misbrugt aftalesystemet

Regeringen har misbrugt det danske aftalesystem og tilsidesat basale demokratiske principper, hedder det i en udtalelse fra dagens kongres i Danmarks Lærerforening. Lærernes tillid til regering og arbejdsgivere er på et historisk lavpunkt.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Regeringen og arbejdsgiverne har i forbindelse med overenskomstforløbet sat grundlæggende demokratiske spilleregler og det danske aftalesystem ud af kraft", skriver Danmarks Lærerforening i en udtalelse fra dagens ekstraordinære kongres i Falconer Centret i København.

"For første gang nogensinde har en regering kædet et stort reformudspil sammen med et bestemt overenskomstresultat. Lærernes arbejdsforhold og overenskomst skulle betale for flere undervisningstimer til eleverne og generelle nedskæringer på undervisningsområdet. Regeringen har kørt et tæt parløb med arbejdsgiverne og på den måde dikteret det resultat, der skulle komme ud af overenskomstforhandlingerne".

DLF oplever, at arbejdsgiverne har ført kampagne både før og under forhandlingerne for at stille lærerne og Danmarks Lærerforening i et dårligt lys. 

"Samarbejde med lærerne og deres faglige organisation er afgørende for en positiv udvikling af skolen. Det dokumenteres helt entydigt af de internationale erfaringer og det har vi en lang tradition for i Danmark. Regeringens og arbejdsgivernes ageren risikerer derfor at få alvorlige konsekvenser for kvaliteten i hele undervisningssektoren", siger DLF-kongressen. "Der påhviler nu kommunerne og regeringen en kæmpe opgave med at genoprette tilliden"  slutter teksten.







Læs mere

Resolutionen på dlf.org