Fire lærere fra Skovbrynet Skole i Gladsaxe har lavet en video, der skal udfordre fordomme om lærernes arbejdstid

Video: "Sandheden" om folkeskolen

Fire lærere fra Skovbrynet Skole i Gladsaxe har lavet en video der viser, hvordan en lærers arbejdsdag ville se ud, hvis alle fordommene om arbejdstiden var rigtige.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Lærerne laver ikke en skid, de har altid tidligt fri." Sådan lyder en af fordommene, der ryger over skærmen, mens en lærer cykler hjem fra skole kl 11.30.

Kontorarbejderen og håndværkerne ryster på hovedet af den dovne lærer, som handler i Netto side om side med pensionister og bagefter går i biografen med mødrene på barsel. Sådan er det i hvert fald i videoen.

Lærer Michael Carlsen har lavet videoen sammen med tre andre kolleger fra Skovbrynet Skole i Gladsaxe.

"Det er vores indspark til de nuværende forhandlinger og en måde at sætte spørgsmålstegn ved de fordomme, mange har om lærere. Videoen tager udgangspunkt i, at vi ikke laver andet end at undervise tre timer om dagen. Mange tror ikke, at lærerne laver andet end at handle tidligt i Netto. Men sådan er det jo ikke", siger lærer Michael Carlsen.