Bestyrelsesformanden for Metropol René van Laer underskrev professionshøjskolens udviklingskontrakt med Morten Østergaard.

Professionshøjskolerne har forpligtet sig på kvalitetsløft

Professionshøjskolerne har i dag skrevet under på, at have mål for øget studieaktivitet, lavere frafald og et højere fagligt niveau.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der blev budt på champagne og solide stykker kransekage, da 29 uddannelsesinstitutioner i dag underskrev udviklingskontrakter med uddannelsesminister Morten Østergaard i Uddannelsesministeriet.

"Jeg er glad for, at de forestående reformer af både læreruddannelsen og pædagoguddannelsen nu understøttes af, at der i alle professionshøjskolernes udviklingskontrakter sættes mål for øget studieintensitet, lavere frafald og et højere fagligt niveau blandt andet gennem mål for flere ph.d.-uddannede undervisere", sagde Morten Østergaard, da han bød velkommen til repræsentanter for de 29 uddannelser.

Lærerstuderende argumenterer sig til mere tid med underviser

Kontrakterne gælder fra 1. januar 2013 og er forhandlet på plads mellem ministeriet og de enkelte institutioner. Ministeren håber på, at kontrakterne vil sikre, at uddannelserne opnår store resultater på relativt kort tid.

"Vi har et bedre bolværk mod detailregulering. Hvis vi ved, hvor vi skal hen, kan vi bedre sikre den frihed, som skal til for at løfte kvaliteten", sagde Morten Østergaard.

Bestyrelsesformand på professionshøjskolen Metropol René van Laer mener, at kontrakten er en helt rigtig vej at gå i en tid, hvor både læreruddannelsen og folkeskolen står foran reformer.

"På sigt vil det betyde mindre frafald, fordi der kommer mere fokus på det", siger René van Laer og understreger, at det er vigtigt, at medarbejderrepræsentanter og studenterrepræsentanter i bestyrelserne er med til at følge op på de mål, som er sat i kontrakten.

Find kontrakterne ved at klikke på linket til højre.

Læs mere

Find udviklingskontrakterne her