Sådan så det ud, da unge skabte ordene Stop Mobning til Vi Unges event.

Skoleelever: Brug for debat om digital mobning

Hvis vi skal stoppe mobning på facebook, så skal elever, forældre og skoler snakke om, hvordan man opfører sig på nettet, lyder det fra elevernes formand. En canadisk piges selvmord i sidste uge efter massiv netmobning tænder alarmlamperne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den 15-årige canadiske pige Amanda Todd blev mobbet gennem to år, fordi hun havde ladet sig lokke til at blive fotograferet topløs. Hun fortalte selv sin historie i en video på youtube, før hun begik selvmord. Og mobningen fortsætter nu efter hendes død, hvor hendes plageånder jubler over hendes død på facebooksiden 'RIP Amanda Todd'.

Det får formand for Danske Skoleelever Vera Rosenbeck til at understrege, at digital mobning skal tages ligeså seriøst som fysisk mobning, ikke mindst fordi facebook er så stor en del af mange unges liv.

"Både ofre og mobbere skal have hjælp. De skal have nogen, som de kan tale deres konflikter igennem med. Men mobberofferet har også selv et ansvar for at få sagt det videre", skriver hun i et debatindlæg i BT i dag.

Hun opfordrer forældre og lærere til at tage dialogen.

"Klasselæreren har et ansvar for at have et opsyn med, hvordan klassen fungerer socialt. Og skolerne har et ansvar for at få formuleret nogle adfærdspolitikker og tage nogle dialoger om, hvordan vi skal opføre os over for hinanden på nettet - for det er lige så vigtigt, som vhordan vi opførere os over for hinanden, når vi er fysisk sammen".

 

8.a har fået pris for at bekæmpe digital mobning

Happening mod mobning

I morgen arrangerer ungdomsbladet Vi Unge en happening mod mobning. En afstemning på viunge.dk med over 16.000 deltagere viser, at mere end 43 procent har været udsat for online-mobning. Magasinet har derfor i denne uge oprettet en facebookside, som fik 500 likes på det første døgn. Og på fredag skal ordene 'Stop Mobning' dannes af unge foran Allerhuset i København.