Debat: Uge Sex er indoktrinering og kønsaktivistisk propaganda

Den seksualundervisning, som folkeskoleelever får, er politisk og bygger på forkerte antagelser om køn, seksualitet og familie

Publiceret

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning.

Alt for længe har folkeskolen overladt seksualundervisningen til køns- og normkritiske aktivister fra Sex & Samfund og Normstormerne. Disse organisationers undervisere formidler opdigtede påstande, såsom at der findes mere end to køn, at det ikke kun er kvinder, som kan føde børn, men såkaldt ”fødende personer”, og at det er godt og vigtigt at bryde samfundets normer.

Disse forkerte påstande er hentet hos radikale, amerikanske queer-teoretikere, som er så ideologisk forblændet, at de både ignorerer biologiske kendsgerninger, og det som børn og unge oplever i deres levede liv: at der findes drenge og piger samt mænd og kvinder. Derved forsøger Sex og Samfund også at så tvivl om det, som eleverne selv kan konstatere, når de færdes ude i verden. Virkeligheden skal tilpasses deres ideologi – ikke omvendt.

En anden måde, hvor man tydeligt kan se, at Sex & Samfund er en kønspolitisk interesseorganisation, er ved at kigge på det sprog, de benytter sig af; det er et vokabular, som er hentet fra den yderste venstrefløj. Woke-begreber som ’oplevet køn’, ’ciskønnethed’, ’nonbinær’ og ’heteronormativitet’ går igen i al deres undervisningsmateriale.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Selvom eksemplerne på det politiske og aktivistiske element hos Sex & Samfund er mange, så har organisationen indtil nu haft status som uvildig ekspert i de fleste danske medier. Kristeligt Dagblad har som den eneste avis beskæftiget sig kritisk med Sex & Samfund, og man fik også den nu tidligere generalsekretær, Bjarne B. Christensen, til at erkende, at organisationen ikke er upartisk.

Meget tyder på, at den propaganda, som folkeskoleelever udsættes for i seksualundervisningen, kan være skadelig og føre til mistrivsel og omfattende identitetskrise for de mest sårbare. Officielle tal fra Rigshospitalet viser, at henvisninger til Sexologisk Klinik er steget med knap 200% fra 2015 til 2020. Navnlig pigerne er let påvirkelige, hvilket også kan aflæses ud fra statistikkerne.

Der er tegn på, at årsagen til den voldsomme stigning af transkønnede piger har at gøre med promoveringen af transkønnede i mediebilledet, på sociale medier og ikke mindst i undervisningen på landets skoler. Sex & Samfund spiller således en vigtig rolle i forhold til at sprede idéen om transkønnethed og dermed vildlede unge piger, der i deres vanskelige pubertets-år måske kan føle sig lidt anderledes. I stedet for at anse dette som en hormonel fase, der vil gå over igen, bliver de ansporet til at tro, at det er, fordi de er fanget i den forkerte krop.

I Generation Identitær finder vi det uacceptabelt, at en så vital del af det danske samfund, som folkeskolen udgør, fungerer som propagandaanstalt for idéer, der åbenlyst skader børn og unge samt vores samfund som helhed. Elever skal lære i skolen – ikke indoktrineres af radikale kønsaktivister.

Derfor har vi udfærdiget vores eget undervisningsmateriale. Undervisningsmaterialet består af en plakat, der gør op med mange af de myter og misforståelser, som blandt andre Sex & Samfund spreder. Plakaten er farverigt designet med små, enkle illustrationer. Teksten er skrevet i et letforståeligt sprog og egner sig dermed til alle klassetrin. Den kan hænge i klasselokalet, på gangene eller andre relevante steder på skolen.

Det bedste af det hele er, at vi i modsætning til organisationer som Sex & Samfund og Normstormerne ikke tager os dyrt betalt på skatteborgernes regning, men leverer vores undervisningsmateriale kvit og frit til alle skoler i hele landet.

Plakaten korrigerer bl.a. den udbredte misforståelse, at der skulle findes mere end to køn, ligesom den nøgternt forklarer, hvorfor normer er helt afgørende at have i et samfund.

Vores undervisningsmateriale er et vigtigt alternativ til den kønsaktivisme, som dominerer i klasselokalerne i dag.

Nej til Sex & Samfunds propaganda – ja til seksualundervisning, der er i overensstemmelse med virkeligheden!

Svar fra Sex & Samfund

Sex & Samfunds undervisningsmaterialer tilrettelægges alderssvarende og følger Folketingets vedtagne Fælles Mål.

Vores undervisningsprincipper bygger på et trygt rum, hvor vi ikke taler om børns eller unges personlige dilemmaer eller privatliv. Man kan se alt vores materiale på underviserportalen. Man kan også hente inspiration på www.determinkrop.dk.

Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke alle de undervisere og elever, som har været en del af Uge Sex i år - og alle jer, som vi hele året rundt har et godt samarbejde med. Vi glæder os allerede til næste års Uge Sex.

Majbrit Berlau

Generalsekretær

Sex & Samfund.

Normstormerne har ikke ønsket at kommentere indlægget, red..