NCFF-konference 2023: Fremmedsprog, forandring og forankring

Torsdag d.7. december kl. 9:30-16:00. Sted: Københavns Universitet, Søndre Campus.

Arrangør: Det Nationale Center for Fremmedsprog 

Konferencen stiller skarpt på:

  • skoler og kommuners strategiske arbejde med fremmedsprog
  • fagdidaktisk opkvalificering af sproglærere
  • tværsproglige lærersamarbejder og netværk

Kom og bliv klogere på resultaterne fra et 3-årigt nationalt udviklingsprojekt på mere end 20 grundskoler i fem kommuner (Ballerup, Bornholm, Kolding, København og Aalborg) i fagene engelsk, fransk og tysk, og hør om, hvad udviklingsarbejdet, nye kompetencer og en ny fagkultur har af betydning for skolen, sprogfagene, lærerne, deres undervisning og ikke mindst for elevernes læring. Der er også oplæg om skoleudvikling og om lærerkognition og fremmedsprogsdidaktik, tre parallelle workshops og en afsluttende paneldebat.

Regler for arrangementskalenderen

Arrangementskalenderen på folkeskolen.dk er et gratis tilbud om at præsentere arrangementer fra Danmarks Lærerforening og DLF's kredse, de faglige foreninger for lærere samt andre arrangementer målrettet lærere, skoleledere, børnehaveklasseledere og vejledere/konsulenter i sektoren, hvis disse arrangementer har en deltagerpris på max. 1000 kr. Har du et arrangement, du ønsker optaget i kalenderen, kan du indsende det på email til folkeskolen@folkeskolen.dk - husk at anføre tid, sted, pris, dagsorden/emne samt kontaktinfo/link Ved andre arrangementer henvises til muligheden for at annoncere.

På konferencen uddeles også et katalog med anbefalinger til og materialer om blandt andet læringsfællesskaber, sprogfagsvejlederrollen samt fagdidaktisk opkvalificering inden for emnerne flersprogethed, funktionel grammatik, interkulturel kompetence, mundtlighed og ordforrådstilegnelse – lige til at tage med hjem og bruge eller tilpasse i skolens strategiske arbejde med fremmedsprog.

Konferencen er gratis.

Program og tilmelding: https://ncff.dk/konference-2023

Powered by Labrador CMS