Anmeldelse

Video und Text - prøveoplæg til folkeskolens 10.-klasse-prøve i tysk - nummer 1

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sidste år udkom de to første dele af serien beregnet til afgangsprøven. De er anmeldt i Folkeskolen nummer 16/1999 og nummer 15/2000. Den seneste del ligger naturligt i forlængelse af de to første og følger samme opbygning.

Vi kommer langt omkring både geografisk og emnemæssigt. En politimand i Hamburg udtaler sig om byens ecstasyproblemer. En schweizer fortæller om sin sport, kørestolsracerløb. Tidsskriftet 'Der Spiegel' bliver benyttet til at belyse vold mod unge mennesker, imens den tilhørende lyttetekst har et interview med en ung pige, der har gjort sig bemærket ved at have protesteret offentligt mod nynazister.

Det er vanskeligt at forestille sig mere varierede og vedkommende tekster. Sværhedsgraden har fået en tand op, hvad der er helt rimeligt efter et års mere tysk. Specielt er det rosværdigt, at det tyske sprog høres i mange nuancer i disse oplæg.

Men det mest befriende er efter min vurdering, at ophavsmændene har udvist stor iderigdom og er kommet ud over de mest fortærskede emner som skole, ferie og lommepenge. Et anbefalelsesværdigt materiale.