Pædagogik til jyderne

DPU er forbløffet over kritik fra Århus Skolevæsen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danmarks Pædagogiske Universitet (DPU) planlægger at udbyde både kandidat- og masteruddannelser samt de nye suppleringsforløb i Århus.

Derfor blev DPU's fungerende uddannelseschef, Arne Carlsen, også noget forbløffet, da han læste skoledirektør Jens Nygaards kritik i sidste nummer af Folkeskolen.

'Århus får hele vores palet, så jeg forstår simpelthen ikke Jens Nygaards udfald. Jo, hvis ikke vi ville servicere det jyske område, var der god grund til at kritisere os, men det vil vi. Vi har faktisk stor strategisk interesse i Århus-området', siger uddannelseschefen.

I godt to måneder har DPU forhandlet med Aarhus Universitet. Målet er samarbejdsaftale, så DPU og universitetet i fællesskab kan tilbyde udlagt undervisning i Århus. Aftalen, der endnu ikke er færdigbehandlet, kan omfatte både lokaler og undervisningskræfter udefra. Arne Carlsen håber, at aftalen er færdigforhandlet umiddelbart efter sommerferien.

DPU er også opmærksom på provinsens efteruddannelsesbehov, understreger Arne Carlsen. DPU har allerede rettet henvendelse til kræfterne bag CVU Århus (center for videregående uddannelse) for at tilbyde den nødvendige og lovpligtige forskningstilknytning, men da CVU'et endnu ikke er færdigt, har det ikke været muligt at indgå en aftale. Men, understreger Arne Carlsen, heller ikke det skyldes manglende vilje fra DPU's side.

I Folkeskolennummer 20 kritiserede Jens Nygaard, der er chef for Århus Skolevæsen, det nye pædagogiske universitet, DPU. Jens Nygaard mente, at universitetet kun koncentrerer sig om København og købehavnernes behov.

id