Think Quest

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dette forår skrev vi i disse spalter om nogle af de projekter, som fik priser ved den senest afholdte Think Quest-konkurrence. Nu er tiden inde til, at skolernes lokale IT-hajer igen kan afprøve deres evner som webmastere. Den internationale konkurrence for unge med interesse for Internettet varetages herhjemme af Uni-c i samarbejde med Undervisningsministeriet. Det overordnede formål er at lade de unge udarbejde web-materialer, som de finder spændende og givtige i undervisningssammenhæng. Betingelserne er, at man er i aldersgruppen 12-20 år, og at man arbejder i grupper på to-tre elever. Hertil skal der tilknyttes en til tre vejledere per gruppe.

Man kan altid diskutere, om formålet i bund og grund er at skabe fremtidens programmører, så vi kan holde fast i informationssamfundet, men det skal ikke overskygge det gode formål, det må være at lade eleverne forme fremtidens web-baserede undervisning. Formet efter deres unge hoveder og kreative ideer. Derfor er det også væsentligt, at det er eleverne selv, der udvikler web-materialerne. Eleverne skal selv komme med idéerne, formulere teksterne, udvikle designet og foretage html-kodningen og alt i forbindelse med det tekniske.

Tilmelding skal ske senest den 1. december 2000. Hvis man vil læse mere om konkurrencen (hvor man som vejleder også kan vinde god rødvin!), kan man kikke forbi den danske hjemmeside på adressen: www.thinkquest.dkStatistik på Nettet

Statistik er en gådefuld størrelse, men dog meget anvendt til at fortælle, hvor samfundet bevæger sig hen. Derfor kan det altid anbefales at bruge adressen www.dst.dki undervisningssammenhæng. Denne adresse dækker over en meget væsentlig institution, som i statens tjeneste producerer statistik fra energi og miljø til statistik over salget af garn og stoffer. Sidstnævnte er faktisk ikke uinteressant, idet nye tal fra Danmarks Handelsstandsforening, der igen bygger på tal fra netop Danmarks Statistik, faktisk viser, at salget af garn i august er steget. Ifølge Danmarks Handelsstandsforening er der for så vidt angår salget af garn og stoffer i august tale om en fremgang på 29 procent, og det skyldes blandt andet den sportsholdige sommer på tv. Tænk, hvad de olympiske lege i Sydney har betyder for salget af garn i Danmark.