Fortsat uro i Søllerød

Afgået formand vendte tilbage

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Søllerød Lærerforening har nu igen en formand, og det er igen Finn Bryde, som på den genoptagne generalforsamling sidste mandag lod sig overtale til at vende tilbage på posten. Men uroen rumler fortsat, i hvert fald på Ny Holte Skole, hvor 34 ud af 45 lærere har skrevet under på et brev til Folkeskolen (læs boks), hvori de udtrykker undren over Finn Brydes handlemåde i forbindelse med det usædvanlige generalforsamlingsforløb.

Som tidligere omtalt gik Finn Bryde overraskende af, da generalforsamlingen havde vedtaget en resolution, der protesterede over Søllerød Kommunes besparelser på skoleområdet. Kredsstyrelsen havde i enighed besluttet at gå ind i forhandlinger med kommunen om udmøntningen af besparelserne, og dermed mente formanden ikke, at kredsen bagefter kunne offentliggøre en protestresolution. I Folkeskolen kritiserede han styrelsesmedlem Dorte Lange fra Ny Holte Skole for at støtte resolutionen, selvom hun selv havde deltaget i forhandlingerne med kommunen. Generalforsamlingen blev suspenderet i to uger og genoptaget sidste mandag, hvor to kredsstyrelsesmedlemmer fremlagde en ny resolution, som trak den gamle tilbage, men stadig udtrykte bekymring over besparelserne. Derefter genopstillede Finn Bryde og blev valgt uden modkandidater.

For Finn Bryde er det ikke mindst de indledende to linjer til den nye resolution, der er afgørende - heri står nemlig, at generalforsamlingen trækker sine hidtidigt vedtagne udtalelser tilbage. Desuden skiller den nye resolution ansvaret for besparelserne ad fra ansvaret for den lokalaftale, som lærerforeningen har forhandlet.

'Jeg er ked af, at jeg ikke tog initiativ til, at vi fik diskuteret resolutionsforslaget grundigt i kredsstyrelsen inden generalforsamlingen', siger Dorte Lange, som hele tiden har ment, at såvel hun som Finn Bryde godt kunne protestere over de kommunale besparelser uden at miste troværdighed som forhandlere.

'Vi skal ikke påtage os ansvaret for kommunens økonomi. Og den forskel er endnu bedre beskrevet i den nye resolution', siger Dorte Lange, som er godt tilfreds med, at misforståelserne nu er ryddet af vejen, og Finn Bryde er tilbage som formand.