Faglig rådgiver: Her er mine bedste apps og hjemmesider

"Disse apps og hjemmesider er interessante i undervisningen, fordi de fungerer som hurtige, brugbare supplementer", siger Janus Neumann, som er Folkeskolens faglige rådgiver i fagene historie og samfundsfag.

Publiceret

VÆR MED I FÆLLESSKABET OM HISTORIE OGSAMFUNDSFAG

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser ieller interesserer sig for de to fag. 6.530 har allerede tilmeldtsig. I netværket får du ny faglig viden og tips til dinundervisning, og du kan dele dine erfaringer og holdninger tilfagene med andre lærere.

folkeskolen.dk/historieogsamfundsfag

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg oplever, at eleverne tager godt imod disse apps og hjemmesider" fortæller Janus Neumann. "De giver mig mulighed for at variere min undervisning og  det er desuden muligt at udvælge enkelte elementer fra forløbene, alt afhængig af, hvad man som lærer har brug for."

Janus Neumann bruger typisk disse fem apps og gratis sider:

1) Generelle skoletube-værktøjer. De er let tilgængelige, lette at bruge, og flere af dem giver elever mulighed for at tilgå opgiver fra den digitale vinkel. Mange elever får desuden mulighed for at bruge værktøjerne til systematisere og anskueliggøre deres viden

2) Folketingets hjemmeside, ft.dk. Her findes velproducerede film, og fuldt færdige undervisningsforløb med prøverelevante elevopgaver.

3) Værktøjet Søgsmart.dk, når det virker. Søgsmart.dk kan være med til at systematisere elevernes kildesøgning ved projektopgaver. Jeg bruger programmet som supplement til elevernes øvrige viden om kildesøgning og kildekritik samt problemformulering.

4) Et andet eksempel på gratis hjemmeside kunne være stærkefællesskaber.dk om radikalisering og ekstremisme.

5) Ellers kunne de to apps "Den digitale håndbog i samfundsfag" eller "Kort om samfundsfag", begge fra forlaget Columbus, være muligheder. De er ganske vidst tænkt til ungdomsuddannelserne, men kan med guidance godt bruge i de ældste klasser i folkeskolen.

Hvilke apps og hjemmesider bruger du i din historie- eller samfundsfagsundervisning? Del med dine kolleger i kommentarfeltet nedenfor: