Historie
0   6

Faglig rådgiver: Her er mine bedste apps og hjemmesider

"Disse apps og hjemmesider er interessante i undervisningen, fordi de fungerer som hurtige, brugbare supplementer", siger Janus Neumann, som er Folkeskolens faglige rådgiver i fagene historie og samfundsfag.

"Jeg oplever, at eleverne tager godt imod disse apps og hjemmesider" fortæller Janus Neumann. "De giver mig mulighed for at variere min undervisning og  det er desuden muligt at udvælge enkelte elementer fra forløbene, alt afhængig af, hvad man som lærer har brug for."

VÆR MED I FÆLLESSKABET OM HISTORIE OG SAMFUNDSFAG

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. 6.530 har allerede tilmeldt sig. I netværket får du ny faglig viden og tips til din undervisning, og du kan dele dine erfaringer og holdninger til fagene med andre lærere.

folkeskolen.dk/historieogsamfundsfag


Janus Neumann bruger typisk disse fem apps og gratis sider:

1) Generelle skoletube-værktøjer. De er let tilgængelige, lette at bruge, og flere af dem giver elever mulighed for at tilgå opgiver fra den digitale vinkel. Mange elever får desuden mulighed for at bruge værktøjerne til systematisere og anskueliggøre deres viden


2) Folketingets hjemmeside, ft.dk. Her findes velproducerede film, og fuldt færdige undervisningsforløb med prøverelevante elevopgaver.

Artiklen fortsætter under banneret


3) Værktøjet Søgsmart.dk, når det virker. Søgsmart.dk kan være med til at systematisere elevernes kildesøgning ved projektopgaver. Jeg bruger programmet som supplement til elevernes øvrige viden om kildesøgning og kildekritik samt problemformulering.


4) Et andet eksempel på gratis hjemmeside kunne være stærkefællesskaber.dk om radikalisering og ekstremisme.


5) Ellers kunne de to apps "Den digitale håndbog i samfundsfag" eller "Kort om samfundsfag", begge fra forlaget Columbus, være muligheder. De er ganske vidst tænkt til ungdomsuddannelserne, men kan med guidance godt bruge i de ældste klasser i folkeskolen.


Hvilke apps og hjemmesider bruger du i din historie- eller samfundsfagsundervisning? Del med dine kolleger i kommentarfeltet nedenfor:


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.583 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
781 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.080 andre er allerede tilmeldt