Netværk for historie- og samfundsfagslærere. I samarbejde med Falihos, Foreningen af lærere i Historie & Samfundsfag

(6.055 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i Historie og samfundsfag kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   5

Skal eleverne opfinde den dybe tallerken...igen?

I næste uge er der udtræk til året prøver. Det vil være klart for landets niendeklasser, om de har været så heldige at trække en kulturfagsprøve. Der skal formuleres problemstillinger, findes kilder og produceres opfindsomme produkter. Men en problemstilling kan være en tricky størrelse.

ANMELDELSE
0   6

Vedkommende historiebog

Rigt illustreret bog i et indbydende layout og med et stort og vægtigt indhold. På blot 72 sider får man en veldokumenteret og grundig gennemgang af Danmarks forhold til Dansk Vestindien med hensyn til både hele den historiske baggrund, behandlingen af befolkningen og salget i året 1917.

0   3

Gratis kursus til historielærere

Historielærere kan få ny viden og inspiration på fem kurser, som DLF holder i 2017/18. Med støtte fra A.P. Møller Fonden er kurserne er gratis for lærerne.

0   2

Når projektopgaven bliver kulturfaglig

De nye kulturfagsprøver giver os mulighed for at tilgå projektopgaven på en ny måde. Eleverne i niende klasse prøver kræfter med innovation, problemstilling, kildekritik og produktudvikling. Det giver mening og tilføjer vores projektopgave et tiltrængt boost.

2   2

Favntag med Brexit i samfundsfag

Mediernes aktuelle fokus på Brexit åbner op for en stor mængde kildemateriale til de kommende prøver i samfundsfag for dem, der måtte være så heldige at trække sådan en.

1   4

Elever: Sig undskyld til Vestindien

Danmark skal sige undskyld til slavernes efterkommere, synes et flertal af danske elever i 6. til 8. klasse. Men de mener ikke, at efterkommerne skal have erstatning, viser en undersøgelse blandt eleverne.

1   4

Hvorfor er vi så pokkers interessante? Det skal jeg sige dig…

En ikke helt simpel udskolingsfolder satte gang i drøftelser om vores dagligdag på skolen. Her er et udsnit samt lidt baggrund.

0   5

Skriv en historisk novelle og få den udgivet

Unge forfatterspirer kan skrive deres fortolkning af danmarkshistorien med udgangspunkt i vikingetiden, renæssancen eller Anden Verdenskrig og vinde en historisk overnatning og måske en udgivelse.

0   2

Danmarksmestre i lokalhistorie

Tre grundskoleklasser har vundet hver 3000 kroner for deres bidrag til app’en Otur, hvor de har lavet vandreruter til deres lokalområde. Alle, der har lyst, kan gå med.

1   4

Historiebrug er både kanonpunkter og pølsevikinger

Undervisning i historiebrug skal gøre eleverne bevidste om, hvordan historie bruges. Samtidig var det temaet på en historiefags-konference i Vejle i fredags, som var arrangeret af Historiedidaktisk Netværk.

ANMELDELSE
0   5

Danmarks dystre fortid fortalt for (store) børn

Her i 2017 er det 100 år siden, at Danmark solgte sine kolonier i Caribien til USA. Dermed var et omdiskuteret kapitel i danmarkshistorien slut, og dette markerer HistorieLab med et omfattende historiemateriale for udskolingen.

6   4

Jeg har et spørgsmål til alle folkeskolelærere 7-10 klasse

Gør i brug af guidede ture for at skabe interesse for et emne eller tema? Her tænker jeg på fx. Historieundervisning.

0   1

Tegn På Tiden

Et GRATIS tværfagligt forløb i historie og matematik med fokus på visuel læring, historiebevidsthed og praktisk anvendelse af matematik ved at tegne en middelalderby.

2   14

Middelaldermatematik løb med pris

Fem studerende fra læreruddannelsen i Esbjerg vandt førstepræmien Den Digitale Læringspris for et digitalt undervisningsforløb, som kombinerer matematik, historie og digitale tegneredskaber. Ved siden af æren får de lærerstuderende 25.000 kroner til deling.

0   5

Ligahåndboldklub og kommune går sammen om Åben Skole

I et nyt pilotprojekt skal håndboldklubben TTH Holstebro både byde ind med boldbasis i idræt, men også foredrag om livet som professionel håndboldspiller. "Tilgangen er at se på håndboldspillerne som hele mennesker", siger koordinatoren.

ANMELDELSE
17   12

Hvordan skal lærerne formulere faglige mål?

Begreberne dannelse, kompetencer, læringsmål og evidens nuanceres i denne tankevækkende og inspirerende rapport. Ud fra en fagdidaktisk synsvinkel problematiseres Undervisningsministeriets udmeldinger om læringsmålstyret undervisning, og der skabes et rum for en begyndende værdifuld, fagdidaktisk debat om formulering af mål i fag og tværfagligt - et forsømt område.

0   12

Det er uhyggeligt at tænke på …

I samme retning går det, når man på læreruddannelserne ensretter lærerkræfterne og skærer de kritiske, skæve undervisere væk, og kun ønsker de læringsparate lærerkræfter skal overtage.

1   4

Skoleudspil fra Alternativet: Vi vil sætte skolen fri

Alternativets bud på nye skolefag har været genstand for megen kritik. I dag kommer det fulde skolepolitiske udspil, hvor partiet vil 'sætte skolen fri'. Læs her, hvad det betyder.

0   5

Mød dit fagblad på Læringsfestivalen

Hvis du er gæst på Danmarks Læringsfestival i Bella Center den 1. eller 2. marts, så kig forbi fagbladet Folkeskolen på stand 14.