Netværk for historie- og samfundsfagslærere. I samarbejde med Falihos, Foreningen af lærere i Historie & Samfundsfag

(6.087 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i Historie og samfundsfag kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
1   1

Spørgeskema til historielærere!

En kort spørgeskemaundersøgelse angående anvendelsen af æstetiske læreprocesser i historieundervisningen.

0   2

Spørgsmål om spørgsmål til prøverne.

Når eleverne selv folder stoffet ud, kan et par skyggespørgsmål være behjælpelige. Men hvor meget må man egentlig hjælpe ved selve prøven?

0   3

Når jeg nu skal føre til kulturfagsprøve, vil jeg gerne vide…

Hvordan man ude i den kulturfaglige virkelighed forholder sig til de lærerstillede spørgsmål til prøverne?

0   2

De nye prøver forberedes tidligt

Foreløbige sidste del af min lille føljeton om den kulturfaglige projektopgave har primært fokus rettet mod det tidligere arbejde med projektopgaven. Vi starter i syvende klasse.

ANMELDELSE
0   29

Medmenneskelig dannelse er livsvigtigt

Vedkommende, tankevækkende og overskueligt materiale til brug i undervisningen.

0   7

At finde sin plads

Efter lektionen med 6.-klasseeleverne gik det op for 26-årige historielærer Søren Nørby, at klassen havde været helt stille. De havde siddet i rundkreds i mørket med stearinlys og hørt læreren fortælle om bombardementet af København. En klasse, der sjældent ville tie stille. Især én elevs opførsel overraskede Søren Nørby – lad os kalde eleven Lukas.

0   7

Slentring

Gamle håndværk er vigtige. Her et kort tværfagligt forløb med historie og dansk. Det kan dog sagtens stå alene.

0   3

Scrabble-samfundsfag

Og så gik de ellers i gang. Jøsses hvor støjniveauet lige steg et par decibel. Ord fløj ud af munden på eleverne, og de kom nærmest op at svede, det var SÅ fedt. ”KONTANTHJÆLPMSMODTAGER” råbte en af drengene, ”WOW- 43 point for den!” medgav en af de andre drenge...

2   12

Og 9.u skal op i…

I dag har 9.-klasse-elever landet rundt fået at vide, hvilke udtræksfag de skal op i. På Nyboder Skole undgik begge klasser mundtlige sprogprøver, hvilket kom som en stor lettelse for nogle.

0   8

Skal eleverne opfinde den dybe tallerken...igen?

I næste uge er der udtræk til året prøver. Det vil være klart for landets niendeklasser, om de har været så heldige at trække en kulturfagsprøve. Der skal formuleres problemstillinger, findes kilder og produceres opfindsomme produkter. Men en problemstilling kan være en tricky størrelse.

ANMELDELSE
0   43

Vedkommende historiebog

Rigt illustreret bog i et indbydende layout og med et stort og vægtigt indhold. På blot 72 sider får man en veldokumenteret og grundig gennemgang af Danmarks forhold til Dansk Vestindien med hensyn til både hele den historiske baggrund, behandlingen af befolkningen og salget i året 1917.

0   4

Gratis kursus til historielærere

Historielærere kan få ny viden og inspiration på fem kurser, som DLF holder i 2017/18. Med støtte fra A.P. Møller Fonden er kurserne er gratis for lærerne.

0   2

Når projektopgaven bliver kulturfaglig

De nye kulturfagsprøver giver os mulighed for at tilgå projektopgaven på en ny måde. Eleverne i niende klasse prøver kræfter med innovation, problemstilling, kildekritik og produktudvikling. Det giver mening og tilføjer vores projektopgave et tiltrængt boost.

2   2

Favntag med Brexit i samfundsfag

Mediernes aktuelle fokus på Brexit åbner op for en stor mængde kildemateriale til de kommende prøver i samfundsfag for dem, der måtte være så heldige at trække sådan en.

1   4

Elever: Sig undskyld til Vestindien

Danmark skal sige undskyld til slavernes efterkommere, synes et flertal af danske elever i 6. til 8. klasse. Men de mener ikke, at efterkommerne skal have erstatning, viser en undersøgelse blandt eleverne.

1   4

Hvorfor er vi så pokkers interessante? Det skal jeg sige dig…

En ikke helt simpel udskolingsfolder satte gang i drøftelser om vores dagligdag på skolen. Her er et udsnit samt lidt baggrund.

0   5

Skriv en historisk novelle og få den udgivet

Unge forfatterspirer kan skrive deres fortolkning af danmarkshistorien med udgangspunkt i vikingetiden, renæssancen eller Anden Verdenskrig og vinde en historisk overnatning og måske en udgivelse.

0   2

Danmarksmestre i lokalhistorie

Tre grundskoleklasser har vundet hver 3000 kroner for deres bidrag til app’en Otur, hvor de har lavet vandreruter til deres lokalområde. Alle, der har lyst, kan gå med.

1   5

Historiebrug er både kanonpunkter og pølsevikinger

Undervisning i historiebrug skal gøre eleverne bevidste om, hvordan historie bruges. Samtidig var det temaet på en historiefags-konference i Vejle i fredags, som var arrangeret af Historiedidaktisk Netværk.

ANMELDELSE
0   23

Danmarks dystre fortid fortalt for (store) børn

Her i 2017 er det 100 år siden, at Danmark solgte sine kolonier i Caribien til USA. Dermed var et omdiskuteret kapitel i danmarkshistorien slut, og dette markerer HistorieLab med et omfattende historiemateriale for udskolingen.