OK18
2   11

Urafstemning: Alle kredse har ja-flertal

I samtlige kredse i Danmarks Lærerforening har flest lærere stemt ja til overenskomstresultatet. Procenterne svinger dog fra Ringkøbing-Skjern, hvor 85,5 procent har stemt ja - til Høje-Taastrup, hvor det kun gælder 56,9 procent. Se, hvordan stemmerne blev fordelt i din kreds på kortet.

Ved afstemningen i 2015 var der fem kredse, hvor flertallet af lærerne stemte nej. Det var København, Frederiksberg, Glostrup, Ballerup og Haderslev.

Denne gang er der ja-flertal i samtlige kredse. Det største ja lå i Fjordkredsen, kreds 122, Ringkøbing-Skjern, med 85,5 procent. De har samtidig den højeste stemmeprocent, da 91,2 procent af de 522 lærere i kredsen valgte at stemme. 

Artiklen fortsætter under banneret

De mindste ja kom i Kreds 16, som dækker Høje-Taastrup Kommune, hvor KL's forhandlingsleder Michael Ziegler er borgmester. Her valgte 43,1 procent af lærerne at stemme nej. Her var stemmeprocenten også højere end gennemsnittet - 82,2 procent af kredsens 494 lærere har valgt at stemme.

Langt størstedelen af kredsene har et meget solidt ja-flertal. Det er dog generelt større i Jylland end på Sjælland. I syv kredse udover Høje-Taastrup har over en tredjedel af lærerne stemt nej.

Der er ikke umiddelbart nogen sammenhæng mellem stemmeprocenten og antallet af ja- og nej-stemmer. 

Se på kortet, hvordan fordelingen blev i din kreds og se også stemmeprocenten på din egen skole.

 Se hvordan fordelingen af ja- og nej-stemmer var i 2015Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ