SF's spidskandidat i Københavns Kommune Sisse Marie Welling vil gøre læringsplatformene frivillige for de københavnske lærere.

SF vil gøre læringsplatformene frivillige i landets to største kommuner

Står det til SF i landets to største kommuner, skal lærerne selv bestemme, om de ønsker at bruge læringsplatformene.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Er læringsplatformene til besvær, er I velkomne til ikke at bruge dem. Sådan lyder det i et fælles forslag fra SF's spidskandidater i København og Aarhus.

Partiets spidskandidat i København Sisse Marie Welling uddyber:

"Vi har styret lærerne rigtigt meget, og skolereformen er også enormt styrende. Derfor trænger vi til at fjerne nogle af alle de krav og lade lærernes bruge deres faglighed i stedet for, at det er os, der skal bestemme, hvordan lærerne skal gøre.

"Læringsplatformene har en tendens til at være enormt styrende, og derfor mener vi, at de skal være frivillige", siger hun.

Aftale: Tusindvis af bindende mål bliver vejledende 

Alle kommuner skal inden årets udgang have købt en læringsplatform, som er koblet op på de nuværende mål i Fælles Mål.

Antallet af mål forventes at blive kraftigt reduceret fra 1. december, og det har fået flere af partierne i Folketinget til at melde ud, at de også ønsker, at der bliver lempet i kravene til læringsplatformene.

Fælles mål-debat: Udsigt til et opgør med målstyring og tvungne læringsplatforme? 

Socialdemokraterne, SF og Alternativet erklærede tidligere på måneden, at de mener, at læringsplatformene bør gøres frivillige.

SF har pt 6 ud af 55 pladser i borgerrepræsentationen i København. I Aarhus sidder SF på 2 ud af 31 pladser.

Kommunalvalget er den 21. november.