Brødrene Peter, Anders og Ole Bondo Christensen skal cykle omkring 1000 km til fordel for foreningen Broen, der hjælper udsatte børn.

Brødrene Bondo cykler for Broen

Lærerformand Anders Bondo har lige - endnu engang - gennemført Copenhagen Marathon. Til gengæld har han kun nået at køre 30 km på den splinternye racercykel, der skal bære ham Danmark rundt fra den 18. til den 23. juni. Han og hans to brødre cykler til fordel for udsatte børn.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg løber en del og har derfor en fin grundform, så det skal nok gå. Min manglende cykelerfaring skal i hvert fald ikke afholde mig fra at cykle i en god sags tjeneste, hvor jeg samtidig får en god oplevelse med to af mine søskende", siger Anders Bondo.

Det var bror Peter Bondo Christensen, seniorforsker ved Aarhus Universitet, der foreslog, at brødrene brugte en uge af sommerferien på at køre Broen Danmark Rundt sammen med 22 andre aktive i dansk forenings- og erhvervsliv - blandt andre de to politiske ledere Kristian Thulesen Dahl (DF) og Morten Østergaard (R). Den sidste bror på turen er borgmester i Furesø Kommune Ole Bondo Christensen (S).

"Jeg kan huske, at vi som tre små knægte cyklede fra Ans i Midtjylland til Fjellerup på Djursland en tidlig formiddag - uden voksenledsagelse. Det må være omkring 50 år siden nu, så man kan sige, at vi startede vores cykelkarriere tidligt", fortæller Ole Bondo i en pressemeddelelse fra foreningen Broen, der samler penge ind til, at udsatte børn kan få mulighed for at deltage i idrætsaktiviteter og andet foreningsliv på lige fod.

Broen Danmark Rundt starter på Bornholm i forbindelse med Folkemødet, og så går turen omkring 1000 km rundt på de danske landeveje mod målet i Skagen sankthansaften den 23. juni. 

Deltagerne dækker selv alle deres udgifter i forbindelse med turen. Cykelløbets hovedsponsor er energiselskabet OK.

Lærere løber et år efter lockouten

 

Læs mere