Alternativets Carolina Magdalena Maier har bedt undervisningsminister Merete Riisager redegøre for, hvor i loven det står, at forældre ikke må fritage deres børn fra nationale test.

Nu skal ministeren begrunde, hvorfor forældre ikke må fritage deres børn fra nationale test

Hvor i loven står der, at forældrene ikke kan fritage deres børn fra de nationale test? Det spørger Alternativet ministeren om i et skriftligt spørgsmål.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det har skabt stor debat, at redaktør og foredragsholder Jeppe Søe på facebook i fredags fortalte, at han samme dag holdt sin søn hjemme fra skole, fordi klassen skulle lave nationale test.

Det gjorde han samtidigt med, at han sendte et brev til skolen om, at sønnen Malthe heller ikke må komme til sygetest. Skulle det ske, ville det føre til en politianmeldelse. De nationale test bruges kun til at bedrive politik, og det skal min søn ikke være en del af, lød hans begrundelse til folkeskolen.dk.

Overfor folkeskolen.dk har undervisningsministeriet bekræftet, at forældre ikke må fritage deres børn fra nationale test.

Nægter at lade sit barn tage nationale test: 'Det bør jeg være i min ret til'

Det fik i går aftes Alternativets undervisningsordfører Carolina Magdalena Maier til at sende et skriftligt spørgsmål til undervisningsminister Merete Riisager.

På sin facebookprofil skriver ordføreren, at hun vil have en forklaring, og hun spørger også, om ministeren har i sinde at ændre loven:

Ministeren bedes redegøre for, hvorvidt der er lovhjemmel i folkeskoleloven til at forbyde forældre at nægte at lade deres barn/børn deltage i de nationale test.

Såfremt det er tilfældet bedes ministeren redegøre for følgende:

- hvor i lovgivningen, denne hjemmel findes,

- hvorvidt hun mener, at det er i tråd med grundlæggende frihedsrettigheder at forældre ikke selv kan bestemme over, om deres barn/børn må deltage i de nationale test, samt

- hvorvidt ministeren agter at tage initiativ til at ændre på lovgivningen, således at det bliver tilladt for forældre efter egen vurdering at beslutte at deres barn/børn ikke skal deltage i de nationale test.

Danske Skolelever: Forstår godt, hvis forældre holder deres børn hjemme fra nationale test

 

Powered by Labrador CMS