Nationale test
1   15

Nu skal ministeren begrunde, hvorfor forældre ikke må fritage deres børn fra nationale test

Hvor i loven står der, at forældrene ikke kan fritage deres børn fra de nationale test? Det spørger Alternativet ministeren om i et skriftligt spørgsmål.

Det har skabt stor debat, at redaktør og foredragsholder Jeppe Søe på facebook i fredags fortalte, at han samme dag holdt sin søn hjemme fra skole, fordi klassen skulle lave nationale test.

Det gjorde han samtidigt med, at han sendte et brev til skolen om, at sønnen Malthe heller ikke må komme til sygetest. Skulle det ske, ville det føre til en politianmeldelse. De nationale test bruges kun til at bedrive politik, og det skal min søn ikke være en del af, lød hans begrundelse til folkeskolen.dk.

Artiklen fortsætter under banneret

Overfor folkeskolen.dk har undervisningsministeriet bekræftet, at forældre ikke må fritage deres børn fra nationale test.

Det fik i går aftes Alternativets undervisningsordfører Carolina Magdalena Maier til at sende et skriftligt spørgsmål til undervisningsminister Merete Riisager.

På sin facebookprofil skriver ordføreren, at hun vil have en forklaring, og hun spørger også, om ministeren har i sinde at ændre loven:

Ministeren bedes redegøre for, hvorvidt der er lovhjemmel i folkeskoleloven til at forbyde forældre at nægte at lade deres barn/børn deltage i de nationale test.

Såfremt det er tilfældet bedes ministeren redegøre for følgende:

- hvor i lovgivningen, denne hjemmel findes,

- hvorvidt hun mener, at det er i tråd med grundlæggende frihedsrettigheder at forældre ikke selv kan bestemme over, om deres barn/børn må deltage i de nationale test, samt

- hvorvidt ministeren agter at tage initiativ til at ændre på lovgivningen, således at det bliver tilladt for forældre efter egen vurdering at beslutte at deres barn/børn ikke skal deltage i de nationale test.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ