Tysk
0   689

400 tysklærere protesterer over færre tysktimer i 9.

Næsten 400 tysklærere har sendt en protestskrivelse til undervisningsministeren. De er utilfredse med, at eleverne i 9. klasse fra august 2014 kun skal have tre lektioner i tysk. Fire ville være bedre, mener tysklærerne. Hvis eleverne kun får tre lektioner i 9. klasse, får de det svært i tysk i ungdomsuddannelser, mener tysklærerne.

Eleverne får samlet set undervisning i tysk i en time mere, hvis det nye forslag til skolereform bliver vedtaget i Folketinget her i efteråret. Nemlig én time i 5. klasse, to timer i 6. klasse og tre timer i henholdsvis 7., 8. og 9. klasse.

Altså 12 i alt - mod 11 timer i dag, hvor eleverne har tysk i tre timer i 7. klasse og fire i henholdsvis 8. og 9. klasse. Altså  11 i alt.

Artiklen fortsætter under banneret

Alligevel er tysklærerne i alarmberedskab.

"Vi er glade for, at eleverne får tysk fra 5. klasse", siger formand for Tysklærerforening Flemming Nygaard.

"Men det er ikke nok med tre timer i 9. klasse. Det skal være fire timer. Det er i 9. klasse, eleverne får pudset deres ordforråd og grammatik af frem mod afgangsprøverne. Og hvis de ikke har fire timer til det, får de problemer i tysk i gymnasiet og i erhvervsuddannelserne. Det faglige niveau vil falde", tilføjer han.

Tre timers tysk i udskolingen er for lidt

Tysklærerforeningen gør i sit høringssvar til lovforslaget opmærksom på, at tre timer i 9. klasse er én for lidt. Og foreningen har - sammen med Fransklærerforeningen og Sproglærerforeningens tysk- og franskudvalg - tidligere sendt et brev direkte til undervisningsministeren med samme budskab. Svaret fra ministeren var afvisende.

Protestskrivelse til undervisningsministeren

Men Tysklærerforeningen har ikke givet op. Fra lørdag til tirsdag har den gennemført en underskriftindsamling blandt fremmedsprogslærere i folkeskolen.

Næsten 400 lærere har skrevet under på, at tre timer i 9. klasse til 2. fremmedsprog - fransk eller tysk - er én for lidt.

Protestskrivelsen bliver afleveret til undervisningsministeren i dag.

"Det er foreningens forventning, at regeringen og forligspartierne omkring den nye lov vil tage protesten til efterretning og revidere det foreslåede timetal", skriver foreningen i sin følgeskrivelse.

Fagkonsulenter bakker lærerne op

Samtidig modtager ministeren et brev fra seks tidligere fagkonsulenter i andet fremmedsprog, der har været fagkonsulenter i ministeriet fra 1975 til 2012. De meddeler ministeren, at de bakker fremmedsprogslærerne og deres foreninger op.

"Vi er enige med foreningerne i, at nedskæringen i timetallet i udskolingen er meget uheldig, og vil hermed opfordre politikerne til at øge det vejledende timetal for tysk og fransk, så styrkelsen af 2. fremmedsprog bliver reel og mærkbar", skriver fagkonsulenterne.
   


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet
Folkeskolen.dk er lukket for indlæg og kommentarer fra 6. juli og i uge 28 og 29 - vi åbner igen mandag den 23. juli. God ferie!

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.792 andre er allerede tilmeldt