Lærere lærer at kommunikere

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

25 lærere fra Brønderslev Kommune skal på efteruddannelse i kommunikation. Det har kommunens børne- og kulturdirektør Henning Risager taget initiativ til.

Hvad er det for et kursus?

»Kurset løber fra september til januar, hvor de 25 lærere mødes seks gange i to-tre timer.

De kommer til at lære, hvordan pressen arbejder, og hvordan man kan takle pressen. Kommunens kommunikationskonsulent og forskellige journalister skal undervise«.

Hvorfor skal lærerne undervises i kommunikation?

»Vi skal være flere, der skaffer mere omtale af vores skoler. Lærerne er gode formidlere, men de kan godt have brug for hjælp i kommunikation med omverdenen og pressen. Derfor vil vi professionalisere den eksterne kommunikation«.

Hvad vil I opnå med det?

»Vores udgangspunkt er at sætte et positivt lys på folkeskolen, for vi ved, at der foregår så mange spændende ting. Skolerne skal blive mere dagsordensættende, og så kan mere bevidsthed om intern kommunikation også forbedre de forskellige samarbejdsrelationer på skolerne.

Men vi vil ikke kun vise et glansbillede af folkeskolen, vi ved også, at nogle af lærernes fortællinger har en kedelig bagside. Det gælder bare om at være med til at tegne det rigtige billede«, siger Henning Risager.

Kurset er udløber af et længere projekt, hvor kommunen udgav bogen »Folkeskolens Fantastiske Fortællinger« om kommunal storytelling.

mrm@dlf.org