Anmeldelse Kristendomskundskab
0   274

Hvorfor skal vi have kristendomskundskab i skolen?

Fakta


Titel
Hvorfor skal vi have kristendomskundskab i skolen?

Forfatter
Heidi Friborg Christoffersen

Sider
24 sider


Hæftet kan bestilles eller downloades fra www.skole-samfund.dk

Type
Hæfte

Forlag
Skole og samfund

"Hvorfor skal vi have kristendomskundskab i skolen?" Et stort spørgsmål, som ikke kan besvares fyldestgørende i et hæfte på 24 sider. Det er derfor en lidt tom og mærkelig fornemmelse, man som læser sidder tilbage med efter at have læst hæftet.

Artiklen fortsætter under banneret

Først ridses de fire centrale kundskabs- og færdighedsområder op og gennemgås meget kort. Dernæst kommer der i stikordsform nogle forslag til, hvordan man kan undervise i faget. De er til gengæld rigtig gode og detaljerede.

Evaluering bliver også vendt, og her kommer en udtalelse, som kan bifaldes: Pensum i kristendom i overbygningen er efterhånden så stort, at der må påregnes noget hjemmearbejde for at kunne nå det.

Det er måske her, vi står med den største udfordring i de nye prøvefag. Vanens magt skal brydes, nu er det ikke kun fyldfag, men kræver en større indsats af både lærer og elev.

På den baggrund er det et relevant hæfte, som kan sendes med eleverne hjem, så forældrene kan være en stor del af samarbejdet omkring kristendomskundskab. Forældreopbakning er vigtigt, hvis fagets status skal højnes hos både lærere og elever.

Signalværdien er altafgørende, og det er dette hæfte med til at sætte i centrum. Men for den enkelte lærer i dagligdagen kan man lige så godt skimme Fælles Mål igen.

Litteraturlisten bag i hæftet er et plus, den er yderst anvendelig.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
997 andre er allerede tilmeldt