0   227

Elever vælger det vigtigste emne

Folkeskolevalget 2007 er i fuld gang, og elever landet over stemmer om, hvilket emne der er det vigtigste for dem i deres skoleliv.

Hvad er formålet med folkeskolevalget?

Artiklen fortsætter under banneret

»Der bliver taget en masse forskellige beslutninger, og eleverne har meget svært ved at blive hørt i den sammenhæng. Så vi vil gerne vise, at alle elever i Danmark også har nogle tanker omkring og en holdning til det, der sker uddannelsespolitisk lige nu«, fortæller Anemone Birkebæk, formand for Danske Skoleelever (DSE).

Hvordan har I udvalgt de emner, som er på dagsordenen?

»Mange af emnerne er nogle, som bliver diskuteret meget i øjeblikket, for eksempel afgangsprøverne og integration. Og så har vi valgt emner, som vedrører eleverne, og som vi ved, de synes er interessante at arbejde med«.

Hvordan kan lærerne bruge folkeskolevalget i undervisningen?

»Man kan diskutere de forskellige emner i klassen og så eksempelvis lave gruppearbejde om, hvordan man udrydder mobning i klassen, eller hvad man kan gøre for at forbedre indeklimaet. Der er mange måder at bruge oplæggene på. Man kan også iværksætte rollespil og paneldebatter for at få eleverne til at argumentere for deres holdninger. Det er en vigtig del af blandt andet samfundsfagsundervisningen, at eleverne lærer at argumentere for deres holdninger, og det er der rig mulighed for ud fra oplæggene. Det er selvfølgelig vigtigt, at diskussionerne i klassen munder ud i, at alle også går på nettet og stemmer«.

sil@dlf.org


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet