0   248

Karl Brøcher

Tidligere inspektør på Korsvejens Skole i Kastrup, Karl Brøcher, døde 29. januar, 83 år. De sidste år var han plaget af legemlige svagheder, men lige til det sidste levende optaget af sine omgivelser og klar til at øse af sin utrolige viden - ikke mindst på skoleområdet.

Brøcher var sine læreres mand, men i ikke mindre grad børnenes, selvom de ikke altid vidste det - og altid på de svages side. Ingen har gået forgæves til ham efter et godt råd eller opbakning, når den var fornøden. Og midt i en ofte forekommende distraktion var han opmærksom på alt, der kunne være hans omgivelser til hjælp og berigelse og føre til værdifulde resultater i skolens arbejde. Han huskede sine gamle elever, når han mange år efter mødte dem, eller de blev omtalt af andre. Ikke altid deres navne, men hvilke klasser de gik i, og ofte episoder fra deres skoletid.

Artiklen fortsætter under banneret

Brøcher følte en stærk forpligtelse til at følge med i samfundets anliggender og gav gerne sit besyv med i skrift og tale, ofte sat på spidsen og derfor ikke altid lige nuanceret, men med engagement og ansvarlighed. Hans formuleringsevne var legendarisk, og når han talte, benyttede han et smukt formfuldendt dansk, som det var en fornøjelse at lytte til. Selvom det på det sidste på grund af svigtende syn og hørelse kunne knibe med at følge med i samtaler og medier, som han altid fulgte med interesse, kunne han fortsat aflevere en skarp analyse af tingenes tilstand og give tilhøreren noget at tænke over.

Vi vil komme til at savne hans medleven, hans frugtbare tanker og varme smil.

På Korsvejens Skoles vegne, Poul Feldvoss


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet