Anmeldelse Kristendomskundskab
0   262

Satanisme

Fakta<p>Forfatter: Lars Munk Sørensen</p><br /><p>269 kroner, 127 sider</p><br /><p>Forlag: Gyldendal</p>

Lars Munk Sørensen kortlægger satanismens historie med det formål at undersøge, hvorvidt fordommene mod satanisterne holder stik. Han konkluderer afsluttende: "Kun meget få, der i dag kalder sig satanister, dyrker den bibelske Satan. De fleste dyrker sig selv og menneskets natur. Fælles for de fleste satanister er oprøret mod den asketiske kristendom, der ifølge dem har mørkelagt og fortrængt menneskets instinktive natur. Satanismen er ideen om et lystbetonet liv, hvor man hengiver sig til alle slags sanselige glæder".

Artiklen fortsætter under banneret

I moderne tid er den største satanistkirke First Church of Satan, der blev stiftet i 1966 i San Francisco af Anton Szandor La Vey, som også er forfatter af "Satans Bibel". Ifølge Lars Munk Sørensen er "Satans Bibel" den mest stjålne bog på de danske biblioteker. La Vey er inspireret af den engelske okkultist Aleister Crowley, som ærer Satan som symbol på de dyriske drifter i mennesket. Crowley var især optaget af sexmagi og mente, at sexritualer kunne åbne sindet for primitive og magtfulde kræfter. Ideen om, at man skal realisere sine lyster, er blevet overdrevet af enkelte satanister og har haft mord, voldtægt, gravskænding og kirkebrænding til følge. Forfatteren nævner i den sammenhæng Charles Mansons kult, der i august 1969 myrdede filminstruktøren Roman Polanskis gravide hustru, Sharon Tate, og nogle af hendes venner på en ranch. Musik som heavy metal har i nyeste tid inspireret visse ungdomsgrupper til interesse for satanisme. Bogen afsluttes med et feltarbejde i form af en halv snes interview med satanister eller djævledyrkere. Bogen er oplysende, men det er ikke en læselet-bog.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
994 andre er allerede tilmeldt