0   58

Skæbnedag for Statens Pædagogiske Forsøgscenter

De elever, der ikke er ude at rejse som led i deres undervisningstemaer, vil sidde foran tv og spise fastelavnsboller, mens de følger tredje og sidste behandling af det lovforslag, som lukker den 40 år gamle skole, Statens Pædagogiske Forsøgscenter.

Elever, lærere og ledelse har demonstreret, skrevet breve og inviteret politikere. Samarbejdspartnere fra hele verden har skrevet til uddannelsespolitikerne på Christiansborg, men forgæves. Forsøgcentrets ledelse, Poul-Erik Christoffersen og Marianne Munis, har skrevet en sidste 'Tak for kampen'-hilsen til politikerne:

"Det bliver så en skæbnesvanger dag for et Forsøgscenter, der har eksisteret i 40 år, gjort mange glade og fortsat gør det. For nylig eksempelvis lærere fra Himmerland, lærerstuderende fra Århus, klasser fra Kolding, København og Nakskov samt Mr. Fusegi, der lavede indledende

Artiklen fortsætter under banneret

research til sit projekt for det japanske undervisningsministerium, som gerne vil lære noget af os i Danmark. Mr. Fusegi havde julelys i øjnene over aktiviteterne på SPF og kommer igen i juni", fortæller de og takker de politikere, der har bakket op, mens de ikke har megen tak til overs til ministeriet:

"Vi vil slutte denne henvendelse med at takke for mulighederne, vi har haft. Vi har stået i eksempelvis Paris, Cape Town, Santiago og Dalai Lamas by McLeod Ganj i Himalaya og oplevet en glæde og anerkendelse ved dansk

pædagogik, som vi har oplevet også på hjemmebane, men i de seneste år aldrig fra Undervisningsministeriet. Den oplevelse kan man ikke foreslå lukket, så vi bringer den med os, som drivkraft i løsningen af nye opgaver. Det er der brug for!"


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet