For 50 år siden

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Træk af lærermangelen

Aalborg har til foråret cirka 50 ledige lærerembeder og har derfor som en nødforanstaltning gennemført en nedskæring af timetallet med op til fem timer ugentligt per klasse. Hermed spares 18 lærer-embeder. Andre 18 dækkes gennem de overtimer, lærerne læser.

Sundby-Hvorup Kommune ved Nørresundby skal per 1. april bruge syv nye lærere, men venter ikke at kunne få dem, hvorfor en nødplan som Aalborgs overvejes.

Esbjerg benytter i øjeblikket ukvalificeret arbejdskraft i et omfang, der svarer til 38 lærerembeder.

Them Kommune kan ikke skaffe lærerinder. »Situationen er vanskeligere nu end nogensinde før«, udtaler skolekommissionens formand.

Viborg vil fra det nye skoleårs begyndelse have 17 ledige lærerembeder. Stadsskoleinspektør Nordentoft Jensen udtaler, at han vil gå ind for gennemførelse af en ny overlærerordning (gældende for Viborg og oplandets byer), som kan virke tiltrækkende på lærerne.

Folkeskolen nummer 1

Januar 1955