0   84

Randbemærkning

Den honette ambition

I dag uddannes nationens journalister på den dertil indrettede højskole i Århus. Uddannelsen tager fire år, hvoraf halvandet er lønnet praktik. Det skal der nu laves om på.

Både Odense Universitet og Roskilde Universitetscenter pusler med planer om en mere akademisk journalistuddannelse af betydeligt længere varighed. Projektlederen i Roskilde mener, at den nye, længere uddannelse vil ruste journalisterne bedre 'til at matche deres kilder' inden for blandt andet erhvervsliv, politik, økonomi og miljø.

Artiklen fortsætter under banneret

Da der ikke er planer om at nedlægge journalisthøjskolen i Århus, vil uddannelserne i Odense og Roskilde om seks-syv år fordoble det årlige udbud af nyudklækkede tastatur-atleter og mikrofonholdere.

For skolens folk, som endnu har debatten om læreruddannelsen i frisk erindring, er det forunderligt at være vidne til. End ikke et halvt års udvidelse af lærernes grunduddannelse var der vilje eller råd til. Først da en reel mangel på lærere, som alle kyndige havde forudset adskillige år i forvejen, blev en akut trussel, fik seminarierne lov til at udvide kapaciteten.

Åbenbart gør det ikke så meget, at den basale uddannelse af danske børn og unge sakker agterud, når blot politikernes udstillingsvinduer fungerer optimalt.

Havde Ludvig Holberg beskrevet den honette ambition i dagens Danmark, ville han nok have skrevet, at der er forskel på bladkongen og Jørgen Skolelærer.

Charivari


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet