Teach First
3   18

Lærerforeningen tegner overenskomst med Teach First Danmark

De universitetsuddannede Teach First-lærere er ansat på samme vilkår som kollegerne fra den fire-årige læreruddannelse. Men nu har Danmarks Lærerforening indgået overenskomst på vegne af de lærere, der arbejder som mentorer i Teach First Danmark.

Foreningen Teach First Danmark rekrutterer bachelorer og kandidater, som efter endt uddannelse vil arbejde som folkeskolelærere. De indgår i et to-årigt graduateforløb, hvor de underviser på fuld tid i en folkeskole, samtidig med at de tager en meritlæreruddannelse. Undervejs får de støtte, hjælp og sparring af erfarne folkeskolelærere, der er fuldtidsansat i Teach First Danmark. Med den nye overenskomst sikres mentorerne samme lønniveau som konsulenter ansat i kommunerne, automatiske lønstigninger afhængigt af anciennitet og en forbedring af deres pensionsforhold.

"De nye vilkår er klare forbedringer for de lærerfaglige mentorer, og det sætter en streg under, hvorfor det er godt at være ansat på en overenskomst udover alle de andre fordele, der er ved at være en del af et fællesskab. Det er fremskridt, vi er blevet enige om at sikre i overenskomsten. Derfor er det en solid aftale, vi nu har indgået", siger formand for overenskomstudvalget i Danmarks Lærerforening Morten Refskov i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under banneret

Overenskomsten er i dag blevet endeligt godkendt af Lærernes Centralorganisation, og den træder i kraft den 1. august.

"De lærerfaglige mentorer får samme grundlæggende ansættelsesvilkår som de lærere, de arbejder sammen med til daglig", fremhæver Morten Refskov.

Direktør: Bedre vilkår

Teach Firsts mentorer er en lille gruppe lærere fra den fireårige læreruddannelse, der er ansat i Teach First Danmark.

"Lærerfaglige mentorer fra Teach First Danmark yder en stor indsats for at støtte nye lærere i folkeskolen, der har et målrettet ønske om at undervise på skoler i udsatte boligområder. Vores mentorer har løbende dygtiggjort sig gennem videreuddannelse i Danmark og udlandet, og jeg er tilfreds med, at de med overenskomsten får endnu bedre ansættelsesvilkår. Jeg er derfor meget tilfreds med aftalen", siger direktør i Teach First Danmark Jesper Bergmann.

Han har for nylig meldt ud, at han stopper som direktør 1. oktober, og foreningens bestyrelse er i gang med at finde hans efterfølger. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ