Teknologiforståelse
0   10

Robotterne kommer

46 skoler rundtom i landet prøver for øjeblikket kræfter med en helt ny faglighed. Fagbladet Folkeskolen har været på besøg hos to af forsøgsskolerne for at høre, hvad lærerne siger til at have teknologiforståelse på skemaet.

Et nyt fag er på vej til folkeskolen - måske. 46 skoler er netop gået i gang med sidste år i et forsøg med teknologiforståelse. På halvdelen af skolerne underviser lærerne i den nye faglighed som et selvstændigt fag, mens den anden halvdel af skolerne integrerer teknologiforståelse i allerede eksisterende fag.

Når det treårige forsøg slutter næste sommer, skal politikerne tage stilling til, hvordan den nye faglighed eventuelt skal udrulles til alle skoler i Danmark.

Målet med faget er ikke bare at lære eleverne at anvende diverse teknologier. Det skal også være med til at danne eleverne til at være kritiske medskabere af et samfund, hvor skærme, big data og droner er alle vegne.

En midtvejsevaluering af forsøget viser, at eleverne er blevet dygtigere til teknologiforståelse af at deltage i forsøget, og at lærerne er positivt stemt over for den nye faglighed. Men også at mange lærere har svært ved at få greb om de mange nye, lixtunge begreber, der indgår i Fælles Mål samt læse- og undervisningsplanerne for faget. Desuden har det allerede vist sig, at faget er meget forberedelsestungt og svært at oversætte til konkret undervisning. Lærerne på forsøgsskolerne er blevet udstyret med nogle særligt udviklede undervisningsforløb kaldet didaktiske prototyper.

Artiklen fortsætter under banneret

Fagbladet Folkeskolen sætter fokus på den nye faglighed:

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.864 andre er allerede tilmeldt