Skidt start på hjemmeskole-ugen: Store Aula-problemer til formiddag

Denne gang var det ikke uni-login eller hackere, men problemer hos Amazon, der betød, at alle lærere, elever og forældre mandag formiddag var helt afskåret fra værktøjet Aula i en halv time. Der er fortsat lange svartider, oplyser Kombit.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fra kl. 10:05 til 10:33 mandag morgen var der absolut ingen adgang til skole-hjem-samarbejdsplatformen Aula, der er en af hovedtrafikårene mellem lærerne og de hundredetusindvis af små hjemmeskoler, hvor eleverne får undervisning under corona-nedlukningen.

"Det var den meget afgørende service hos Amazon Web Services AWS, som håndterer kalene og sender dem videre ind til Aula-databasen, der var nede" forklarer projektleder hos Kombit Frank Stjerne.

Da servicen kom i gang igen, var Aula fortsat belastet af lange svartider, og otte teknikere hos AWS og Netcompany knokler fortsat med at udbedre eftervirkningerne af problemet, oplyser han til folkeskolen.dk

Efter uni-login-angreb: Hul igennem igen 

Powered by Labrador CMS