Corona
7   24

Fælles udmelding fra KL og ministeren: Særlig opmærksomhed på de udsatte børn

I en fælles pressemeddelelse lover KL og undervisningsministeren særlig opmærksomhed på skolebørn, som vokser op i hjem med sygdom, misbrug og andre store problemer i perioden, hvor skoler og institutioner er lukket.

"Vi står i en helt ekstraordinær situation, der vender op og ned på alle børns hverdag", påpeger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil. De fleste har forældre og søskende, der kan hjælpe dem, "men der er desværre også nogen, hvor der kan være sygdom, misbrug, handicap eller andre problemer at slås med derhjemme. Derfor er det ekstremt vigtigt, at vi som samfund også spænder et sikkerhedsnet ud under de børn. Ellers er de i fare for at blive helt tabt i den her situation".

Hun påpeger, at der med nødreglerne er givet mulighed for nødpasning til børn med særlige sociale, pædagogiske eller behandlingsmæssige behov - også hvis de er over sfo-alderen.

Artiklen fortsætter under banneret

Løbende kontakt

"Og så skal skoler eller institutioner være i løbende kontakt med børn og unge, som ikke får den nødvendige støtte hjemme til for eksempel at deltage i fjernundervisning, og sikre, at de får ekstra støtte i en uvant tid, hvor de ikke skal møde fysisk op i skole", hedder det i pressemeddelelsen.

Formand for kommunernes landsforening KL Jacob Bundsgaard lover, at: 

"Skolerne er meget opmærksomme på, at eleverne deltager i nødundervisningen, og de har en særlig opmærksomhed på at følge op over for elever med særlige behov - fx elever med faglige udfordringer eller elever, hvor forholdene i hjemmet gør, at der er brug det," siger Jacob Bundsgaard.

Og social- og indenrigsminister Astrid Krag understreger, at indsatsen for både udsatte og anbragte børn er en kritisk funktion, der skal opretholdes. Kommunerne behandler altså sager, hvor lærere eller andre underretter de socialemyndigheder med mistanke om, at børn lider overlast.

"For mange sårbare forældre, som normalt godt kan løfte forældrerollen, når børnene er i skole om dagen, kan denne ekstraordinære situation få korthuset til at vælte. Derfor skal socialrådgivere i kommunerne være særligt opmærksomme på de børn, som i forvejen har det svært derhjemme. Og de skal handle, hvis de tiltag, der er sat i værk for at hjælpe sårbare familier, ikke er tilstrækkelige for at beskytte barnet godt nok", siger hun.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.409 andre er allerede tilmeldt