Normalt står man tæt, når man synger sammen. Men man kan også synge med afstand - og det opfordrer Musiklærerforeningen til, at man gør.

Musiklærerforeningen opfordrer lærere og elever: Deltag i fællessang

Sang fra åbne vinduer, altaner og haver. På fredag kl. 9.05 synger Danmark fællessang på afstand. Musiklærerforeningen opfordrer lærerne til at få eleverne til at synge med.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

DR1 og P2 synger og spiller for. Så lærerne kan bede eleverne om at tænde for radio eller tv eller afspille på telefoner fredag 20. marts klokken 9.05.

Holbæk-skole: "Hvis vi holder fast i morgensang, så er noget, som det plejer" 

"Jeg synes dette initiativ er utrolig godt. Sangens hus har taget initiativet og en masse af landets kulturaktører, organisationer og foreninger bakker op og her viser vi igen, at Danmark står sammen", lyder det fra formand for Musiklærerforeningen Karen Johansen.

Hun mener, at lærerne sagtens kan bruge fællessangen som et led i nødundervisningen.  

"Børnene er hjemme fra skole, deres lærere forsøger på bedste vis at fjernundervise. Musiklærerne spørger hinanden "hvad gør I" og savnet til skolen, musikundervisningen og morgensang er stor".

"Jeg håber rigtig mange vil slå vinduerne op og synge med hjemme i stuerne. For lige nu skal vi stå sammen - hver for sig. "Og når vi synger sammen, hører vi sammen".

Mange elever deltager hvert år i arrangementerne Skolernes Sangdag og Alsang. Men begge er blevet udsat, fortæller Karen Johansen. Skolernes Sangdag er udsat til den 15. juni kl 10.30. Den nye dato for Alsang kendes endnu ikke.

"Det er to begivenheder eleverne har set frem til", siger Karen Johansen.