Lærer Lone Christiansen indsang hurtigt flere morgensange på skolen i fredags. Sangene får eleverne hver morgen på Youtube.

Holbæk-skole: "Hvis vi holder fast i morgensang, så er noget, som det plejer"

Hvordan underviser man i musik i 1. klasse på internettet? Allerede i fredags gik lærer Lone Christiansen i gang med at indspille morgensange, så eleverne hver morgen kan synge med hjemmefra.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På Absalonskolen, Holbæk By Skole, har indskolingen morgensang hver dag. For at eleverne ikke skal gå glip af morgensangen, mens skolen har Corona-lukket, har lærer Lone Christiansen optaget en række videoer med morgensang og musik. Der bliver en ny video tilgængelig for eleverne hver morgen på skoledage kl. 7.45.

"Vi plejer at få vores elever samlet i indskolingen kl. 8. Så sidder vi ved en stor skærm, så er der enten nogle, der spiller, eller der er en Youtube-video.  Så får vi også informationer, og så går vi ud til klasserne bagefter. Jeg synes, det var vigtigt at holde fast i det. Vi har nogle elever, der synes, det var mærkeligt, at det hele skulle laves om. Hvis vi holder fast i morgensang, så er noget, som det plejer", siger Lone Christiansen.

Lone Christiansen har lavet morgensange til hver dag. Andre kan også følge playlisten, hvor der hver morgen bliver offentliggjort et nyt nummer. 

Hun optog de fleste af videoerne i fredags, så de er klar til at sende ud til eleverne hver dag. Hun har også været i skoven, hvor hun har indspillet sange på ukulele.

Eleverne synger med

Reaktionerne er positive.

"Jeg har allerede fået en hel masse beskeder fra forældre, der fortæller, at børnene synger med. Jeg tror, at der er en del flere end mine elever, der synger med. Min teammakker deler links på Facebook", siger Lone Christiansen.  

Også kollegerne har taget rigtig godt imod ideen.

"Jeg har haft ret stor opbakning fra mine kolleger, da de nævnte det. De har skrevet det på ugeplanen. Der er også nogle andre lærere, der er med som gæster i videoerne og spiller og synger i løbet af de to uger. Så kan lærerne også få lov til at komme med en lille hilsen til eleverne. Min leder har haft travlt - men han synes også, at det var en god ide".

Yotube er ny undervisningskanal

Hun regner med, at Youtube bliver vigtig i hendes undervisning i indskolingen i den kommende tid.

"I musik er jeg stadig ved at finde ud af, hvordan jeg kan gøre det. Jeg tænker, at lave videoer med rytmer og sanglege. Og så har jeg bedt dem om at gå i gang med Skolernes Sangdag, som vi har arbejdet med", siger hun.

I matematik har hun også forberedt sig med sin makker.

"I matematik har vi lavet opgaver, hvor de skal tælle bestik og snørebånd. Jeg har jo de helt små - første klasserne. De er ikke alle sammen på nettet, og det er lidt svært at lave online undervisning til dem".