”Skolerne er forpligtet til at tilbyde fjernundervisning i det omfang, de kan”, lyder det fra ministeren.

Minister: Der bliver ingen ekstra undervisning, når eleverne vender tilbage

Ligesom KL anbefaler undervisningsministeren heller ikke, at eleverne skal have ekstra timer for at indhente de tabte timer, når de igen skal møde op i skole.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Udgangspunktet er, at der ikke kommer erstatningsundervisning".

Sådan lød det i går aftes, da blandt andet børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) havde inviteret til pressemøde om, hvordan skolerne skal forholde sig til, at de alle skal lukke ned fra på mandag.

Her understregede hun også, at skolerne skal tilbyde fjernundervisning til de hjemmeholdte elever.

"Skolerne er forpligtet til at tilbyde fjernundervisning i det omfang, de kan", sagde Pernille Rosenkrantz-Theil og tilføjede, at der kan komme særlige foranstaltninger for eksempelvis 9. klasseelever, der skal til eksamen til sommer.

KL-formand: Eleverne skal levere en arbejdsindsats hjemmefra

KL-formand Jacob Bundsgaard udtalte i går til folkeskolen.dk, at han heller ikke mener, at der ikke bør afholdes ekstra undervisning, når skolerne igen bliver fyldt med elever.

"For det første vil det være meget omkostningsfuldt, og for det andet vil det også være praktisk meget svært at få gennemført. Men det er klart, at der bliver et stort oprydningsarbejde på den anden side af det her. Det vil selvfølgelig især være eleverne i de ældste klasser, der har brug for at være helt up-to-date, så de kan klare sig ordentligt til eksaminerne og deres videre færd. Og så vil der også være nogle økonomiske hængepartier, men det tager vi, når vi er på den anden side af det akutte", lød det fra Jacob Bundsgaard.

Ministeriet skriver på sin hjemmeside, at man er i gang med at lave vejledninger til fjernundervisning. Vejledningerne vil kunne findes på emu.dk. Ministeriet informer skolerne, når de ligger klar.