Corona
0   13

Minister: Der bliver ingen ekstra undervisning, når eleverne vender tilbage

Ligesom KL anbefaler undervisningsministeren heller ikke, at eleverne skal have ekstra timer for at indhente de tabte timer, når de igen skal møde op i skole.

"Udgangspunktet er, at der ikke kommer erstatningsundervisning".

Sådan lød det i går aftes, da blandt andet børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) havde inviteret til pressemøde om, hvordan skolerne skal forholde sig til, at de alle skal lukke ned fra på mandag.

Her understregede hun også, at skolerne skal tilbyde fjernundervisning til de hjemmeholdte elever.

"Skolerne er forpligtet til at tilbyde fjernundervisning i det omfang, de kan", sagde Pernille Rosenkrantz-Theil og tilføjede, at der kan komme særlige foranstaltninger for eksempelvis 9. klasseelever, der skal til eksamen til sommer.

Artiklen fortsætter under banneret

KL-formand Jacob Bundsgaard udtalte i går til folkeskolen.dk, at han heller ikke mener, at der ikke bør afholdes ekstra undervisning, når skolerne igen bliver fyldt med elever.

"For det første vil det være meget omkostningsfuldt, og for det andet vil det også være praktisk meget svært at få gennemført. Men det er klart, at der bliver et stort oprydningsarbejde på den anden side af det her. Det vil selvfølgelig især være eleverne i de ældste klasser, der har brug for at være helt up-to-date, så de kan klare sig ordentligt til eksaminerne og deres videre færd. Og så vil der også være nogle økonomiske hængepartier, men det tager vi, når vi er på den anden side af det akutte", lød det fra Jacob Bundsgaard.

Ministeriet skriver på sin hjemmeside, at man er i gang med at lave vejledninger til fjernundervisning. Vejledningerne vil kunne findes på emu.dk. Ministeriet informer skolerne, når de ligger klar.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ