Et netværk for alle, der interesserer sig for håndarbejde, sløjd og design i folkeskolen. I samarbejde med Danmarks Sløjdlærerforening og Danmarks Håndarbejdslærerforening

(3.577 følger) Se alle medlemmer

Blog

0   11

Tilbud om gratis kursus!

Lærer til lærer

0   384

HDS År 1

For at du kan oprette indlæg i Håndværk og Design kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   0

Organisationer: Håndværk skal med i Haarders kulturkanon

Danmark er verdenskendt for godt håndværk. Derfor har en række organisationer med Håndværksrådet i spidsen indstillet håndværk til Bertel Haarders kulturkanon. Den faglige forening for håndværk og design-lærere er også med.

0   8

Nye lokaler til obligatorisk håndværk og design

Nu er skolerne forpligtet til at undervise i håndværk og design i stedet for sløjd og håndarbejde. Holluf Pile Skole og Sanderumskolen står klar med spritnye lokaler.

0   11

Tilbud om gratis kursus!

Hvis du er medlem af Fagfællesskabet Håndværk og Design har du nu mulighed for at lære at producere små videofilm af din egen undervisningspraksis. Kurset er gratis, men der er begrænset antal pladser så skynd dig at melde dig ind i fællesskabet på haandvaerkogdesign.net og tilmeld dig sammen med en kollega.

0   384

HDS År 1

Håndarbejde-design-sløjd. Mit første år med faget HDS på 4. og 5. årgang. 3 klasser, 3 lærere og 3 faglokaler (håndarbejde, billedkunst og sløjd).

0   956

Få hånd om hele designprocessen med fem kort

Træk et kort og lad det være førende for din designproces. Det er tanken bag et nyt undervisningsredskab, som skoler kan erhverve sig efter sommerferien, når håndværk og design bliver en fast del af skoleskemaet.

0   647

Første afgangsprøve i håndværk og design giver sved på panden

Skelgårdsskolen har som den ene af to skoler i landet afholdt afgangsprøve i håndværk og design. Det er en fed prøveform, hvor eleverne virkelig kan få vist deres teknikker, lyder det fra lærerne. Eleverne synes, at tiden gik alt for stærkt.

0   646

Springfrø-vinder danser elektromagnetisme og DNA

Vinderen af årets Springfrøpris har fået hjælp af operasangere, skuespillere og musikere til at lave en ’faglig korrekt præsentation af elektromagnetisme’. I dans.

0   539

Innovation og biblioteket

I forbindelse med innovation er det vigtigt at eleverne forstår at deres endelige produkt skal have værdi for modtageren. Det medfører et naturligt fokus på analyse af problemstillinger ud fra andres situation. Eleverne skal aktivere deres empati og evne til at se ud over sig selv og hente læring i mødet med ”den anden”. Derfor er det vigtigt at opstille situationer, hvor eleverne kan øve sig i mødet med ”den anden”. I det følgende beskriver jeg hvordan biblioteket kan anvendes som konstruktiv medspiller.

0   683

Løbende faglig opdatering – en del af det faglige løft

Blogindlægget giver et historisk rids af den problematik, de faglige foreninger har stået i med henblik på oprettelse af fagligt- pædagogiske kurser for faglærerne. Der peges endvidere på løsningsmuligheder fremadrettet.

0   638

Hvornår begyndte vikingetogterne?

Historikere daterer det første vikingetogt til den 8. juni 793. Et team af arkæologer mener imidlertid, at vikingerne begyndte at tage på plyndringstogter tidligere. Teamet har nu fået seks millioner dollar til at undersøge sagen nærmere.

0   634

Forskningsviden om fag og pædagogik

DPU samler nu forskningsartikler, videoforelæsninger, konferenceoplæg på temasider på nettet. På grundskolesiden finder man temaer om for eksempel matematik, dansk, test og karakterer, praktisk/musisk/æstetiske fag, undervisningsdifferentiering, sundhedsfremme/miljøundervisning og meget mere.

1   617

Åben skole - Kan udeskole noget særligt?

Hvad gør naturoplevelser ekstra godt? Spørgsmålet er relevant for alle, der vil bruge naturen pædagogisk. Svaret afhænger af, hvad man skal bruge naturoplevelser til, og hvem ’man’ er. Et sted at starte er at skelne mellem tre radikalt forskellige måder at bruge naturoplevelser på for at styrke læring.

0   754

Lær om design - online

Designlogen er et gratis undervisningsforløb til brug i klassen. Det er udviklet af Designmuseum Danmark og indeholder såvel spilelementer som praktisk/kreative designopgaver og giver en god introduktion til at arbejde med design generelt. Varighed ca. 2 x 90 min. - kan varieres

7   757

Ny formand: Slå sløjd og håndarbejde ihjel

Formanden for den nye forening for håndværk og design, Hanni Eskildsen, håber at kunne få ændret sprogbrugen omkring faget, så håndværk og design kan løsrive sig fra sløjd og håndarbejde.

0   827

Nu er der én forening for Håndværk og Design

I fredag blev Den faglige forening Håndværk og Design endeligt stiftet. Der var dog nogle knaster, der skulle slibes, da Danmarks Sløjdlærerforening måtte igennem to ekstraordinære repræsentantskabsmøder, før foreningen kunne tilslutte sig.

4   856

Alternativet vil have nye fag på skoleskemaet

’Globalt medborgerskab’, ’bæredygtighed, klima og økologi’ og også gerne noget ’praktisk filosofi’. Hvis det står til Alternativet, skal der nye fag på skoleskemaet i folkeskolen. Se her, hvad partiets fag går ud på.

ANMELDELSE
0   779

Hvorfor håndværk og design? Denne bog giver svarene

Der er kommet en ny bog til håndværk og design-hylden: en samling af relevante teorier og historisk materiale målrettet den lærerstuderende. Den udfylder et tomrum på en hylde, hvor der stadig er god plads til det mere vægtige materiale.

0   739

Fyn: 1,7 millioner til at løfte håndværk- og design-lærere

Alle håndværk- og designlærerne i Faaborg-Midtfyn får et massivt fagligt løft. Kommunen har nemlig søgt og fået 1,7 millioner fra A.P. Møller Fonden til et projekt, som sætter fokus på arkitektur og design.

3   865

Norge vil styrke de praktiske og æstetiske fag i skolen

"Det må ikke blive frikvartersfag. Det er vigtige fag, som har stor værdi i skolen", sagde Norges uddannelsesminister om de kreative fag, da han forleden fremlagde planer om nye læringsmål. Han foreslår nye separate læreplaner for håndværksfag og kunstfag, styrkelse af fagene i læreruddannelsen og videreuddannelse af lærerne.