Et netværk for alle, der interesserer sig for håndarbejde, sløjd og design i folkeskolen. I samarbejde med Foreningen for Håndværk og Design.

(3.599 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i Håndværk og Design kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   1

Se Skolemuseets skatte fra sløjdhistorien

Skolemuseet er blevet pakket ud og katalogiseret hen over sommeren. Folkeskolen.dk/h&d tog ud i hallerne sammen med ph.d. i sløjd Bent Illum og gik på opdagelse i de store sløjd-kasser - og de små med håndarbejds-grej.

0   1

Ny ansøgningsrunde til projekter med åben skole

I slutningen af 2015 modtog 19 kommuner støtte til åben skoleprojekter fra Undervisningsministeriet og Kulturministeriet. Her i efteråret åbner de to ministre for en ny ansøgningsrunde, så skoler kan søge penge til samarbejder med kultur-, fritids- og foreningsliv. Ministrene besøgte i går nogle af de projekter, der fik støtte sidste år.

1   8

Lektor: Åben skole bør ikke være styret af mål, men af formål

Skal åben skole bidrage til læring i fagene, eller skal det handle om dannelse? Lektor Lars Geer Hammershøj fra DPU mener ubetinget, det sidste er vigtigst. Det gav ham dagens eneste klapsalve på en høringen om åben skole i går.

3   0

Halvdelen af kommunerne synes det går godt med åben skole

Skab en fælles vision og fokuser på organisering og forankring. Sådan lyder to anbefalinger fra et udvalg under ministerierne, som har set på åben skole. I morgen mødes partierne til en høring om åben skole på Christiansborg.

0   5

Læreren skal ikke stå alene med åben skole

Skoleledelsen og læringscenteret skal i højere grad være med i samarbejdet med kulturinstitutioner, så læreren ikke står alene, hedder det i en ny kortlægning fra Nationalt Netværk af Skoletjenester.

0   107

Når innovation og entreprenørskab bliver konkret

Konkrete projekter, hvor opgaverne stilles af virksomheder og organisationer får eleverne til at tage ansvar og giver lyst til at lære, fortæller Marie Fjeldgren i sit bachelorprojekt, hvor hun har set på håndværk og design på en efterskole.

ANMELDELSE
0   0

Snit din egen fugl

Der er ikke noget som at se en lille fuglekrop blive til mellem hænderne på en – at kunne dekorere den, så den ligner noget, og til sidst at kunne nyde at se den på sit værelse eller et andet sted.

0   9

Sløjd-uddannelsen får hug af regeringen

Det kan blive sværere at skaffe lærere med de kompetencer, der skal til for at undervise elever i sløjdværkstedet, hvis regeringens massive besparelser på sløjduddannelserne gennemføres, mener næstformand i Foreningen for Håndværk og Design, Wisti Pedersen.

0   3

Junglebane-byggeri gavnede trivsel og læring

En bakketop i Hedehusene blev i efteråret indtaget af eleverne fra Charlotteskolen i samarbejde med boligsociale medarbejdere fra det nærtliggende Charlottekvarter. Resultatet blev legepladsen Junglebanen – planlagt og konstrueret af eleverne. Projektet har givet mere ansvarsfølelse, øget motivation for at lære og bedre trivsel, skriver Center for Boligsocial Udvikling, der har evalueret forsøget.

0   0

Organisationer: Håndværk skal med i Haarders kulturkanon

Danmark er verdenskendt for godt håndværk. Derfor har en række organisationer med Håndværksrådet i spidsen indstillet håndværk til Bertel Haarders kulturkanon. Den faglige forening for håndværk og design-lærere er også med.

0   8

Nye lokaler til obligatorisk håndværk og design

Nu er skolerne forpligtet til at undervise i håndværk og design i stedet for sløjd og håndarbejde. Holluf Pile Skole og Sanderumskolen står klar med spritnye lokaler.

0   11

Tilbud om gratis kursus!

Hvis du er medlem af Fagfællesskabet Håndværk og Design har du nu mulighed for at lære at producere små videofilm af din egen undervisningspraksis. Kurset er gratis, men der er begrænset antal pladser så skynd dig at melde dig ind i fællesskabet på haandvaerkogdesign.net og tilmeld dig sammen med en kollega.

0   384

HDS År 1

Håndarbejde-design-sløjd. Mit første år med faget HDS på 4. og 5. årgang. 3 klasser, 3 lærere og 3 faglokaler (håndarbejde, billedkunst og sløjd).

0   957

Få hånd om hele designprocessen med fem kort

Træk et kort og lad det være førende for din designproces. Det er tanken bag et nyt undervisningsredskab, som skoler kan erhverve sig efter sommerferien, når håndværk og design bliver en fast del af skoleskemaet.

0   647

Første afgangsprøve i håndværk og design giver sved på panden

Skelgårdsskolen har som den ene af to skoler i landet afholdt afgangsprøve i håndværk og design. Det er en fed prøveform, hvor eleverne virkelig kan få vist deres teknikker, lyder det fra lærerne. Eleverne synes, at tiden gik alt for stærkt.

0   646

Springfrø-vinder danser elektromagnetisme og DNA

Vinderen af årets Springfrøpris har fået hjælp af operasangere, skuespillere og musikere til at lave en ’faglig korrekt præsentation af elektromagnetisme’. I dans.

0   539

Innovation og biblioteket

I forbindelse med innovation er det vigtigt at eleverne forstår at deres endelige produkt skal have værdi for modtageren. Det medfører et naturligt fokus på analyse af problemstillinger ud fra andres situation. Eleverne skal aktivere deres empati og evne til at se ud over sig selv og hente læring i mødet med ”den anden”. Derfor er det vigtigt at opstille situationer, hvor eleverne kan øve sig i mødet med ”den anden”. I det følgende beskriver jeg hvordan biblioteket kan anvendes som konstruktiv medspiller.

0   683

Løbende faglig opdatering – en del af det faglige løft

Blogindlægget giver et historisk rids af den problematik, de faglige foreninger har stået i med henblik på oprettelse af fagligt- pædagogiske kurser for faglærerne. Der peges endvidere på løsningsmuligheder fremadrettet.

0   639

Hvornår begyndte vikingetogterne?

Historikere daterer det første vikingetogt til den 8. juni 793. Et team af arkæologer mener imidlertid, at vikingerne begyndte at tage på plyndringstogter tidligere. Teamet har nu fået seks millioner dollar til at undersøge sagen nærmere.