Et netværk for alle, der interesserer sig for håndarbejde, sløjd og design i folkeskolen. I samarbejde med Foreningen for Håndværk og Design.

(3.648 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i Håndværk og Design kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   4

Om abstrakt tænkning hos vores forfædre

Hvad fortæller hulemalerier om tidligere tiders tanker?

3   2

Professor anbefaler karakterer i de kreative fag

Kreativiteten og de vilde ideer skal tilbage i klasseværelset, lyder det fra professor, dr.phil Kirsten Drotner. Skolen har fået alt for stort fokus på de målbare færdigheder. Hun opfordrer til massiv efteruddannelse af lærerne i undervisning i kreativitet og afgangskarakterer i de kreative fag. "Det er selvfølgelig ikke uproblematisk. Hvis man hele tiden skal måles på, hvor kreativ man er, vil det jo i sig selv lægge en dæmper på kreativiteten, og derfor skal det ske med måde. Men jeg mener ikke, at der er nogen vej udenom, hvis vi vil reformere det eksisterende læringsparadigme. Hvis kreativiteten skal tages alvorligt af både elever og lærere, er det afgørende, at der også gives karakterer i de produktive fag - eventuelt kun ved afgangsprøven i 9. klasse", siger hun til Politiken.

0   5

Sløjdlærer vinder DM i Kunstsmedning

Hans-Peter Knudsen fra Samsø Skole vandt DM i kunstsmedning i Randers med en smuk blomst. Han mener, at metalsløjd er meget vigtigt at bibeholde i håndværk og design i skolen.

0   12

Vinder af DM i smedning: Vi må ikke udvande håndværket i skolen

Hans-Peter Knudsen, som netop har vundet DM i kunstsmedning, er vild med at undervise i træ- og metalsløjd, og han har et godt samarbejde med sin håndarbejdskollega på Samsø Skole. Men hvorfor man partout skal slå fagene sammen fra starten, kan han ikke se.

0   5

Håndværk og Design - ÅRETS JULEVÆRKSTEDER

IDÉER TIL ÅRETS H/D-JULEUNDERVISNING

0   5

Kun håndværk og design-lærerne får mere efteruddannelse blandt de praktiske fag

754 lærere har været på kurser i håndværk og design sidste år mod kun 92 året før. Men hverken billedkunst, musik, idræt eller madkundskab har oplevet en reel stigning."Vi bliver altid prioriteret sidst", siger billedkunstlærernes formand.

0   12

Flere lærere får efteruddannelse i fag

En helt ny opgørelse fra Styrelsen for Videregående Uddannelser viser en markant stigning i efteruddannelse af lærere inden for især dansk, engelsk og de naturvidenskabelige fag. DLF glæder sig, men efterlyser, at kommunerne har fokus på flere fag.

ANMELDELSE
0   6

Sløjd som dannelse

Fremragende svensk bog om sløjd, og hvorfor det er vigtigt.

0   7

Minister svarer på kritik af værksteds-besparelser

Efteruddannelsen i sløjd/håndværk og design skal trække maven ind, hvis regeringens millionbesparelser kommer med er de næste år, bliver vedtaget. Ministeren reagerer nu på kritik af besparelser.

ANMELDELSE
0   5

Fagportal for håndværk og design er et lunkent bekendtskab

Det var med en indre voksende spændingskurve og ærbødighed over for forlaget, at jeg gik i gang med at nærstudere Alineas nye fagportal for håndværk og design. Desværre faldt spændingskurven for mit vedkommende ret hurtigt og endte med at blive et noget lunkent bekendtskab.

0   5

Min egen læring

Et tema, der bliver foldet ud i videoen ”Refleksioner over videoen ”Den æstetiske dimension i håndværk og design””. Den første af sin art på www.haandvaerkogdesign.net

0   0

Sløjdlærer kommer i Guinness med verdens største kortspil

Sløjdlærer Claes Blixt fra Sverige har brugt ni måneder på at lave verdens største kortspil. Hver kort er 154,4 cm højt, 104,4 cm bredt og 5 mm tykt, og hele spillet vejer 207 kilo. Dermed bliver han for anden gang optaget i Guinness Rekordbog - for nogle år siden blev han optaget med verdens største smørkniv. "Når man sidder og keder sig, så må man finde på noget at lave. Så ligger det lige for at gå ind på Guinness og kigge efter den svageste gnu i flokken. Man leder efter den dårligste rekord og forsøger at slå den", fortæller han til SVT.

0   1

Snit en udfordring

0   9

Nyt om forskning i håndværk og praktisk arbejde

På Nordfos konference Make it now deltog forskere og udviklere fra 14 lande for at diskutere betydningen af håndværksmæssige færdigheder. Det var tydeligt, at praktisk arbejde og kroppens betydning er i fokus i forskningen om læring i øjeblikket.

0   0

Flere skoler underviser i entreprenørskab

200 flere skoler end sidste år har i skoleåret 2015/2016 undervist i entreprenørskab og innovation. Det viser en kortlægning, som Fonden for Entreprenørskab har lavet. På 54,1 procent af skolerne har eleverne fået entreprenørskabs-undervisning, hvor det sidste skoleår kun var 43,9 procent af skolerne. Bedst til at innovere må være eleverne i blandt andet Brønderslev og Næstved, hvor alle kommunernes skoler har undervist i emnet.

0   7

VILDE KORSSTING OG SPEEDEREN I BUND

Broderiworkshop på Sjællandsstævnet

0   8

Æskefremstilling

Til Sjællandsstævne i Håndværk og Design

0   4

Brug for fagnørderi i håndværk og design

Knap 40 lærere brugte fredag og lørdag i sidste uge på at blive bedre til at dreje, smede, brodere, lodde diodelamper og skabe æsker på stævne for håndværk og design i Brøndby. De var enige om, at der i den grad er brug for kurser til det nye fag.

0   24

Vi skal ikke skabe Innovative elever

Dræber vores skolestruktur elevernes innovative evner? Kan vi løse fremtidens udfordringer med vores nuværende struktur? Tør vi ændre det? Kan vi ændre det? Skal vi ændre det?

0   14

Boost til lærernes faglige netværk på folkeskolen.dk

LB Foreningen giver godt tre millioner kroner, der skal bruges til at lette lærernes vej til ny viden, debat og nyheder om de enkelte fag.