Et netværk for alle, der interesserer sig for håndarbejde, sløjd og design i folkeskolen. I samarbejde med Foreningen for Håndværk og Design.

(3.626 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i Håndværk og Design kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   1

Snit en udfordring

0   8

Nyt om forskning i håndværk og praktisk arbejde

På Nordfos konference Make it now deltog forskere og udviklere fra 14 lande for at diskutere betydningen af håndværksmæssige færdigheder. Det var tydeligt, at praktisk arbejde og kroppens betydning er i fokus i forskningen om læring i øjeblikket.

0   0

Flere skoler underviser i entreprenørskab

200 flere skoler end sidste år har i skoleåret 2015/2016 undervist i entreprenørskab og innovation. Det viser en kortlægning, som Fonden for Entreprenørskab har lavet. På 54,1 procent af skolerne har eleverne fået entreprenørskabs-undervisning, hvor det sidste skoleår kun var 43,9 procent af skolerne. Bedst til at innovere må være eleverne i blandt andet Brønderslev og Næstved, hvor alle kommunernes skoler har undervist i emnet.

0   7

VILDE KORSSTING OG SPEEDEREN I BUND

Broderiworkshop på Sjællandsstævnet

0   8

Æskefremstilling

Til Sjællandsstævne i Håndværk og Design

0   4

Brug for fagnørderi i håndværk og design

Knap 40 lærere brugte fredag og lørdag i sidste uge på at blive bedre til at dreje, smede, brodere, lodde diodelamper og skabe æsker på stævne for håndværk og design i Brøndby. De var enige om, at der i den grad er brug for kurser til det nye fag.

0   23

Vi skal ikke skabe Innovative elever

Dræber vores skolestruktur elevernes innovative evner? Kan vi løse fremtidens udfordringer med vores nuværende struktur? Tør vi ændre det? Kan vi ændre det? Skal vi ændre det?

0   14

Boost til lærernes faglige netværk på folkeskolen.dk

LB Foreningen giver godt tre millioner kroner, der skal bruges til at lette lærernes vej til ny viden, debat og nyheder om de enkelte fag.

0   3

Se Skolemuseets skatte fra sløjdhistorien

Skolemuseet er blevet pakket ud og katalogiseret hen over sommeren. Folkeskolen.dk/h&d tog ud i hallerne sammen med ph.d. i sløjd Bent Illum og gik på opdagelse i de store sløjd-kasser - og de små med håndarbejds-grej.

0   1

Ny ansøgningsrunde til projekter med åben skole

I slutningen af 2015 modtog 19 kommuner støtte til åben skoleprojekter fra Undervisningsministeriet og Kulturministeriet. Her i efteråret åbner de to ministre for en ny ansøgningsrunde, så skoler kan søge penge til samarbejder med kultur-, fritids- og foreningsliv. Ministrene besøgte i går nogle af de projekter, der fik støtte sidste år.

1   8

Lektor: Åben skole bør ikke være styret af mål, men af formål

Skal åben skole bidrage til læring i fagene, eller skal det handle om dannelse? Lektor Lars Geer Hammershøj fra DPU mener ubetinget, det sidste er vigtigst. Det gav ham dagens eneste klapsalve på en høringen om åben skole i går.

3   0

Halvdelen af kommunerne synes det går godt med åben skole

Skab en fælles vision og fokuser på organisering og forankring. Sådan lyder to anbefalinger fra et udvalg under ministerierne, som har set på åben skole. I morgen mødes partierne til en høring om åben skole på Christiansborg.

0   5

Læreren skal ikke stå alene med åben skole

Skoleledelsen og læringscenteret skal i højere grad være med i samarbejdet med kulturinstitutioner, så læreren ikke står alene, hedder det i en ny kortlægning fra Nationalt Netværk af Skoletjenester.

0   115

Når innovation og entreprenørskab bliver konkret

Konkrete projekter, hvor opgaverne stilles af virksomheder og organisationer får eleverne til at tage ansvar og giver lyst til at lære, fortæller Marie Fjeldgren i sit bachelorprojekt, hvor hun har set på håndværk og design på en efterskole.

ANMELDELSE
0   0

Snit din egen fugl

Der er ikke noget som at se en lille fuglekrop blive til mellem hænderne på en – at kunne dekorere den, så den ligner noget, og til sidst at kunne nyde at se den på sit værelse eller et andet sted.

0   9

Sløjd-uddannelsen får hug af regeringen

Det kan blive sværere at skaffe lærere med de kompetencer, der skal til for at undervise elever i sløjdværkstedet, hvis regeringens massive besparelser på sløjduddannelserne gennemføres, mener næstformand i Foreningen for Håndværk og Design, Wisti Pedersen.

0   3

Junglebane-byggeri gavnede trivsel og læring

En bakketop i Hedehusene blev i efteråret indtaget af eleverne fra Charlotteskolen i samarbejde med boligsociale medarbejdere fra det nærtliggende Charlottekvarter. Resultatet blev legepladsen Junglebanen – planlagt og konstrueret af eleverne. Projektet har givet mere ansvarsfølelse, øget motivation for at lære og bedre trivsel, skriver Center for Boligsocial Udvikling, der har evalueret forsøget.

0   0

Organisationer: Håndværk skal med i Haarders kulturkanon

Danmark er verdenskendt for godt håndværk. Derfor har en række organisationer med Håndværksrådet i spidsen indstillet håndværk til Bertel Haarders kulturkanon. Den faglige forening for håndværk og design-lærere er også med.

0   8

Nye lokaler til obligatorisk håndværk og design

Nu er skolerne forpligtet til at undervise i håndværk og design i stedet for sløjd og håndarbejde. Holluf Pile Skole og Sanderumskolen står klar med spritnye lokaler.

0   11

Tilbud om gratis kursus!

Hvis du er medlem af Fagfællesskabet Håndværk og Design har du nu mulighed for at lære at producere små videofilm af din egen undervisningspraksis. Kurset er gratis, men der er begrænset antal pladser så skynd dig at melde dig ind i fællesskabet på haandvaerkogdesign.net og tilmeld dig sammen med en kollega.