Debat

For at du kan oprette indlæg i debatten kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   6

Tinstøbning 1 - introduktion

Tinstøbning er et godt emne hvor eleverne introduceres til et metal. Her får de materialekendskab og samtidig er der designelementer på spil. I mit emne "linker" jeg det - eller giver det "kroge" til dansk, historie og fysik m.m. så det - smelter - lidt sammen.

0   2

Den største demokratiske opgave ligger imellem valgene

Skolevalget er skudt i gang – lad det være en reminder om betydningen af den demokratiske samtale og deltagelse på skolerne!

2   69

Når lærere betaler inklusionsregningen

Mens vi venter på at finde de vise sten til at løse inklusionsopgaven skal vi sikre, at opgaven ikke skaber overbelastning og individualiseret skyldfølelse hos den enkelte lærer. Det er arbejdspladsens ansvar at løse inklusionsopgaven!

0   0

Sophia-konference om gymnasiereformen og dannelsen

Det er måske lykkedes at bevare dannelsestanken i gymnasiereformen, og det må kunne inspirere eftersynet af folkeskolereformen. Sophia-konferencen om temaet, hvor vi nu også ser på bæredygtig dannelse.

0   1

Lokale folkeafstemninger kan bremse skolelukninger

Enhedslisten har netop fremsat beslutningsforslag i folketinget om at genindføre muligheden for at stoppe skolelukninger gennem lokale folkeafstemninger i skoledistrikterne.

1   35

Du skal bare tage dig sammen!

Det her er en kommentar til den ret så trængte og omskiftelige tid Rønneskolen lever i pt.

0   4

Hold dig opdateret i literacy-debatten

Literacy er et begreb, som fylder mere og mere i uddannelsesdebatten. Men hvordan defineres literacy mere præcist, og hvad dækker betegnelsen egentlig over? Det kan du nemt, hurtigt og ganske gratis sætte dig ind i på literacy.dk, der rummer artikler og film, som afdækker begrebet literacy i både teori og praksis.

1   6

Hvad vil vi med OK18

Tanker om OK18

0   24

Dagens ikke-overraskende nyhed: Unge foretrækker at læse på papir

Blandt de unge er den andel, der foretrækker at læse længere tekster på papir, større end blandt de gamle. Men det er da ikke så overraskende.

0   5

Politikerne danner selv den elite, som de ikke vil have

Kommunerne vil nu sprogteste børnehavebørn, og det er endnu et skridt mod en målstyret barndom - og er karakterkravene bare en markedsføring, der sørger for at vi får flere faglærte i Danmark? Her er elevernes svar!

0   41

Du krænker min datters blufærdighed…

Jeg modtog forleden i min indbakke en meddelelse, hvor en mor til en pige i min klasse problematiserede, at eleverne skal i bad efter idræt.

0   1

Undernæring er et overset samfundsproblem

Med en befolkning på knap 50% overvægtige er det ofte de, der har for meget på sidebenene, der fokuseres på i sundhedsdebatten. Underernæring er derimod et noget mere overset samfundsproblem viser en undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer.

3   14

Gutbai tu dænisj

Forfatteren Jens Smærup Sørensen har en tankevækkende refleksion over statsministerens nytårstaleleflen for engelsk. Den står at læse i Kristeligt Dagblad fredag den 13.1.17. Og den har sat mine tanker i sving.

0   14

Er vi OK med OK18?

Det er nu vi skal kridte skoene

2   4

Hør Steen Nepper larsen på www.den2radio.dk

På netradioen www.den2radio.dk har Egon Clausen produceret en serie udsendelser med titlen Gamle Pædagoger. Nu er turen kommet til Steen Nepper Larsen, som taler med Egon Clausen om dannelse.

0   23

Den sammenlagte scienceprøve i fysik/kemi, biologi og geografi er en katastrofe for børn med autisme.

Tiden er nær, hvor elever skal søge ind på uddannelserne og så småt gøre sig klar til sommerens prøver. ”Alle elever skal blive så dygtige de kan”, men så skal de altså også ha lov at vise det.

1   26

Folkeskolereformen er blevet en magtkamp

Vi elever sætter spørgsmålstegn ved skolereformen. Skolereformen er nemlig blevet til en magtkamp mellem lærere og elever mod politikere - skrevet af Mathias Bach

18   15

Undervisningsminister Merete Riisager svarer på ’Åbent brev’ fra Tysklærerforeningen for Grundskolen

»Hvad skal der til, for at du og dine kolleger kan lave fremra­gende undervisning?«

0   6

Det skal være fedt at være nørd!

Mange ressourcer i dagligdagens matematikundervisning går til eleverne i matematikvanskeligheder…

0   5

Nyt værktøj til begyndersprog

Endelig en et konkret arbejdsredskab der kan være en stor hjælp for sproglærere i en presset hverdag.