BLOG

Empty article - Subtitle

Fysik/kemi - pas nu på det fabelagtige fag!

Et af de tungeste fag i Folkeskolen, Fysik/kemi er efter min mening ved at være i farezonen for at blive overset. Vi må værne om faget og pinpointe vigtigheden heraf i en meget omskiftelig folkeskole.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med den korte beskrivelse in mente vil jeg bevæge mig ud på let dybt vand og pointere min holdning - lad os værne om vort fag og kæmpe for det individuelle! 

Fysik/kemi-faget har gennem tiden været genstand for mange finurlige påfund - herunder sammenlægning under en fælles naturfaglig afgangsprøve, en fælles naturfaglig undervisning, for blot at nævne nogle få større tiltag og guderne må vide, hvilke mindre, man har fundet på, lokalt.

Jeg mener, at det er vigtigt, at vi som undervisere i faget holder på vigtigheden af, at fokus holdes på de enkelte naturfag - herunder fysik/kemi, geografi og biologi. Slår vi disse naturfag sammen under een paraply, risikerer vi at udvande indholdet, få ikke kompetente undervisere og ikke mindst endnu mere forvirrede elever.

Jeg mener ikke, at vi skal isolere os fagligt eller sige "Nej tak" til samarbejde, fagene imellem, men det er vigtigt at vi bibeholder en autoritet om faget, der er med til at skabe en respekt om de små, men teoretisk meget tunge naturfag.