BLOG

Empty article - Subtitle

Fysik/Kemi i en fortravlet hverdag - en præsentation af bloggeren

Det at være Fysik/kemilærer er da let nok, hvis man ryster af ærmet og "fanger" eleverne med brag og lynild - så let er dagligdagen dog ikke for den gode lærer!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undervisningen i Fysik/kemi er en let sag, hvis man fanger eleverne med ugens brag eller stikflammer, der rører loftet! Dog bliver det noget mere kompliceret, hvis man skal have alle elevtyper med, piger som drenge. Mit mantra er at lave en undervisning på et højt teoretisk plan, der rammer eleverne på deres niveauer, krydret med en smule ild, brag og andre kuriositeter.

Jeg underviser i Fysik/kemi på en normal fortravlet dansk folkeskole i det nordjyske og rammes som alle mine kolleger af dagligdagens og ikke mindst af den nye reforms gøremål. Udover Fysik/kemi lægger jeg kræfter i Matematik, Videnskab, IT samt Medie og lidt Madsløjd. 

Jeg vil forsøge at kaste lidt tanker og spørgsmål på banen her på bloggen, så vi sammen kan vende faglighed og pædagogik, tøjle "hallelujapåfund" og gøre livet som Fysik/kemilærer lidt mere krydret og spiseligt - vi er i samme båd, så lad os værne om faget og være tro mod Fysik og Kemi - ikke et udvandet Naturfag.

/Lars