BLOG

Empty article - Subtitle

Succes-projekt med 47 IT-talenter

Projekt IT-talentundervisning efter skoletid på Løgstør Skole

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Succes-projekt med 47 IT-talenter

Løbehjul, bolde, skoletasker og gymnastikposer m.m. lå smidt på gangen udenfor skolens 2 IT- lokaler, da 47 elever på mellemtrinnet på Løgstør Skole forsøgte at finde en siddeplads. De havde glædet sig til at forlænge skoledagen med 2 stive klokketimer 7 onsdage i skoleåret 13/14. Skolens pædagogiske administrator var indsparker og havde lavet en læringsplan, som indeholdt diverse præsentationsværktøjer, herunder Prezi, Skoletube, Movie Maker m. fl. Eleverne var hurtige til at lære programmerne, så de så frem til næste uge, hvor de igen skulle udfordres med et nyt program.

Vi planlægger det kommende skoleår at gentage tilbudet med en repetition og et overbygningsmodul.

Baggrunden for dette tilbud er, at det er en udfordring på mellemtrinnet, at eleverne sjældent bringer deres IT-kundskaber fra fritiden med i undervisningen, og at eleverne mangler kendskab til præsentationsprogrammer, der kan bruges i skolesammenhæng.

Endnu et formål med projektet var at styrke medarbejdernes kundskaber på IT-området. Derfor blev også lærerne tilbudt eftermiddagskurser med samme indhold og efterfølgende mulighed for videndeling.

Et af målene har været, at lærerne skulle få øjnene op for, at det er okay, at læreren ikke altid er den, der ligger inde med kompetencen. ”Elev til Elev læring” og ”Elev til Lærer læring” blev en gedigen succes for alle involverede.