Tidligere ILO-påtaler til den danske regering har ikke fået store konsekvenser. At tro på, at det kommer til at flytte noget hos regeringen, vil måske nok være at tro på for meget", siger arbejdsmarkedsforsker Mikkel Mailand.

Forsker: ILO-dom vidner om mistillid mellem lærere og arbejdsgivere

ILO har igen rettet kritik mod den danske regering for forløbet omkring lovindgrebet om lærernes arbejdstid i 2013. Kritikken viser, at der fortsat mangler tillid mellem lærerne og arbejdsgiverne, lyder det fra arbejdsmarkedsforsker Mikkel Mailand.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Allerede i 2014, da DLF klagede til den FN-baserede trepartsorganisation International Labour Organzation rettede organisationen en kritik mod den danske regering og bad om en opfølgning på situationen i Danmark. Nu har Lærerforeningen orienteret ILO, og det har endnu engang ført til en kritisk udtalelse rettet mod den danske regering.

ILO støtter lærerne igen

Arbejdsmarkedsforsker Mikkel Mailand mener, at den gentagne kritik mest af alt er udtryk for, at der mangler tillid mellem lærerne og arbejdsgiverne.  

"Man kan se den som udtryk for flere ting. Det, at DLF laver endnu en skrivelse, viser, at sårene fra slaget omkring OK13 ikke er helet helt endnu. Selv om parterne ved OK15 har lavet en række fælles forståelser omkring arbejdstid, så er spørgsmålet stadig kontroversielt", siger Mikkel Mailand og fremhæver ligesom ILO regeringens implementeringsråd som endnu et eksempel på manglende tillid.

ILO støtter DLF: Lærerne blev holdt udenfor

Gensidig mistillid

"Det, at man har et implementeringsråd, hvor arbejdsgiverne, men ikke lønmodtagerne sidder med, er også et udtryk for, at der ikke helt er genetableret den tillid mellem parterne som skal til for, at man kan have et gensidigt samarbejde for at implementere skolereform og arbejdstidslov".

Da ILO første gang udtalte kritik af regeringen, var det småt med reaktioner fra regeringens side, og Mikkel Mailand tror ikke, det bliver meget anderledes denne gang.  

"DLF kan vælge at anvende den her kritik i medierne, så på den måde kan de bruge den. Men tidligere ILO-påtaler til den danske regering har ikke fået store konsekvenser. At tro på, at det kommer til at flytte noget hos regeringen, vil måske nok være at tro på for meget". 

Minister vil endnu ikke forholde sig til ILO-kritik

Opdateret 17/6 kl. 12:58:Selv om ILO udtalelsen er tilgængelig på ILO's hjemmeside, vil beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen endnu ikke forholde sig til den.

 

Powered by Labrador CMS