Næstformand i DLF Dorte Lange var kandidat til en plads i EI's styrelse, men fik ikke nok stemmer.

Education International: DLF kom ikke ind i styrelsen

DLF forsøgte at få næstformand Dorte Lange valgt ind i bestyrelsen i den internationale lærerorganisation Education International, der i disse dage afholder verdenskongres i Canada. Trods stemmer fra mange lande lykkedes det ikke.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En plads i styrelsen af den verdensomspændende lærerorganisation Education International (EI). Sådan lød ønsket fra hovedstyrelsen i Danmarks Lærerforening (DLF), som opstillede næstformand i DLF, Dorte Lange, som kandidat. Hun fik mange stemmer, men ikke nok.

"Lærerorganisationerne i de afrikanske lande, mange af de asiatiske, den meget store mexicanske og med dem flere af de latin- og sydamerikanske, de canadiske og de central-, øst- og sydeuropæiske gav os støtte", skriver Dorte Lange i et blogindlæg på folkeskolen.dk.

 "'Size matters' i det internationale arbejde, og de amerikanske, svenske og norske lærerforeninger betaler meget kontingent til EI. Det sætter dagsorden i forhold til hvem der får den endelige indflydelse, og de svenske og norske lærereorganisationer beholdt deres pladser i styrelsen", tilføjer hun.

"DLF fortsætter arbejdet internationalt. Jeg har plads i vores europæiske regions styrelse. Herfra vil jeg bl.a. arbejde med at sikre mere gennemskuelige og demokratiske strukturer i vores verdensorganisation", fastslår Dorte Lange.

Jeg blev ikke valgt til EIs styrelse

EI afholder i disse dage verdenskongres i Canada.

Følg med i bloggen "Verdenskongres, Canada 2015" på folkeskolen.dk. 

Powered by Labrador CMS