KL: Digital læringsplatform stadig klar i 2017

KL har meldt ud, at aftalen med den nuværende leverandør af Skoleintra ventes forlænget frem til 2018, hvor alle skoler skal have implementeret en ny samarbejdsplatform, som kommunerne vælger ved et fælles udbud. Den anden del af skolernes nye brugerportal, læringsplatformen, skal dog stadig være på plads ved udgangen af 2017.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Implementeringen af den nye digitale brugerportal for alle skoler falder dermed i to dele. Nogle kommuner er allerede nu gået i gang med at indkøbe læringsplatform, hvor lærerne kan årsplanlægge, bygge undervisningsforløb, arbejde med Fælles Mål og elev-evaluering.

Alle kommuner skal have implementeret denne del inden udgangen af 2017.

KL udskyder tidsfrist for digital brugerportal

Den anden del af portalen, samarbejdsplatformen, der blandt andet skal bruges til skole-hjem-kontakt, besluttede KL i januar at sende i samlet udbud, så alle kommuner bruger samme løsning. Udbudsfasen forventes at starte til november.

Det er denne del, KL først forventer fuldt implementeret i 2018 og derfor regner med at forlænge aftalen med Itslearning, der står bag Skoleintra, om at levere i overgangsperioden.

"KL understreger, at der endnu ikke er indgået en aftale med Itslearning.  Det er helt standardmæssigt ifm. KOMBIT-udbud, at indgå transitionsaftaler hvor det vurderes relevant, for at sikre forsyningssikkerhed ifm. konkurrenceudsættelse", skriver programchef Kit Roesen i en mail til folkeskolen.dk