Liberal Alliances undervisningsordfører Merete Riisager har indkaldt undervisningsminister Christine Antorini (S) til et åbent samråd for få overblik over implementeringen af folkeskolereformen.

Merete Riisager indkalder til samråd om folkeskolereformen

”Jeg er af den opfattelse, at folkeskolen står overfor et dyk i kvalitet og faglighed de kommende år”, siger Liberal Alliances undervisningsordfører, der i morgen har indkaldt undervisningsminister Christine Antorini (S) til et åbent samråd om folkeskolereformen.

Publiceret

Fakta: Det vil MErete Riisagerundersøge på samrådet.

 - at 8 ud af 10 lærere ikke føler sig klædt på til athåndtere de nye opgaver, som folkeskolereformen medfører,
- at 88 pct. af lærerne ikke ved, hvordan den understøttendeundervisning, som indføres med reformen, skal udføres ipraksis,
- at hver tredje lærer overvejer at opsige sit job som direktefølge af reformen,
- at stress blandt lærere er tredoblet siden 2012,
- at 7 ud af 10 skoler ifølge skolebestyrelsesformændene manglerpenge til at gennemføre folkeskolereformen,
- at hver anden af landets borgmestre ikke mener, at der følgertilstrækkelige midler med reformen, og
- at 56 pct. af forældre til børn i folkeskolen føler sig dårligtinformeret om konsekvenserne af folkeskolereformen.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En kritisk gennemgang af folkeskolereformen i pressen har fået Merete Riisager (LA) til at indkalde til åbent samråd, hvor der skal gøres status over folkeskolereformen, der træder i kraft til august

"Der var en artikel i Mandag Morgen, der gjorde status på implementeringen af folkeskolereformen, og det så virkelig sort ud. Derfor har jeg indkaldt Antorini til et samråd for at få en status. Jeg er af den opfattelse, at folkeskolen står overfor et dyk i kvalitet og faglighed de kommende år", siger Merete Riisager.

Tænketank: Folkeskolereformen på vej mod fiasko

For hende er summen af forandringer skadeligt for implementeringen.

"Man indfører en folkeskolereform, der ikke er videnskabeligt belæg for, samtidig med at man kører inklusion. Og de to ting tilsammen plus den klodsede håndtering af området vil være ødelæggende for folkeskolens hverdag", siger Merete Riisager.

Forskere trækker tæppet væk under Antorini

Ødelæggende Liberal Alliances undervisningsordfører gør opmærksom på, at forældrene kan vælge folkeskolen fra.

"Der er så mange forældre, der vælger at tage deres børn ud af folkeskolen og sætte dem i privatskole. Men det kan alle ikke gøre, der er en masse børn, der står tilbage i folkeskolen, hvor lærerne er demotiverede og ingen ved, hvad de skal. Børn bliver inkluderet i en løst struktureret skoledag selvom, de har brug for struktur. Det er ødelæggende for en folkeskole, der i forvejen har sine udfordringer", siger Merete Riisager.

Samrådet er i morgen klokken ni. Læs mere via linket til højre for artiklen.

Læs mere

Læs mere på Folketingets hjemmeside.

Powered by Labrador CMS