"Vi får mere kvalitet for pengene”, siger projektleder hos Uni-C Karsten Vest Nielsen i en pressemeddelelse om det store datavarehus, der skal etableres i efteråret.

Svære spørgsmål: Centralt datavarehus har svarene

Hvilke indsatser i skolen kan i virkeligheden betale sig? Svaret på det spørgsmål, mener Uni-C at nærme sig, når de nu får samlet alle data om uddannelsessystemet fra skoler og offentlige registre i ét system kaldet datavarehuset.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Etableringen af et datavarehus vil give langt bedre muligheder for at få indblik i, hvordan indsats, udgifter og effekter hænger sammen - og dermed hvordan vi får mere kvalitet for pengene", siger projektleder hos Uni-C Karsten Vest Nielsen i en pressemeddelelse.

Uni-C, der er Undervisningsministeriets styrelse for It og Læring, står dog ikke med et fyldt datavarehus endnu. Det digitale varehus skal først bygges af Netcompany A/S og Rehfeld Partners, der vandt udbuddet af opgaven. Så skal hylderne i første omgang fyldes med tal og data fra de gymnasiale uddannelser og først "herefter følger folkeskolen, erhvervsuddannelser og øvrige uddannelsesområder", hedder det i pressemeddelelsen.

I dag findes tal og data fra uddannelserne i mange forskellige systemer.  Det vil blive nemmere at lave analyser på tværs af hele uddannelsessektoren, når alle data er samlet et sted, lyder et af argumenterne for datavarehuset.

Et effektivt samfund Claus Rehfeld er administrerende direktør i Rehfeld Partners, der nu begynder den it-tekniske etablering af datavarehuset. Han siger om projektet: 

"Vi arbejder på at gøre Danmark til et bedre og mere effektivt samfund. Derfor er vi glade for at være med til at gøre det muligt at levere hurtige, brugbare informationer på så vigtigt et område som uddannelse for vores unge borgere".

På Uni-C's hjemmeside kan man videre læse, at datavarehuset er tænkt som en "datakilde til det lovforberedende arbejde, opfølgning og tilsyn, evalueringer og effektmålinger".

Uni-C forventer, at datavarehuset med de gymnasiale data er klar til brug i sommeren 2014. Men først i 2015-2016 vil varehuset være fuldt udbygget med alle uddannelses- og dataområder.