Uddannelsesleder Erik Mygind med Majbrit Keinicke foran eksamenslokalet, Stugan, på Skovskolen i Nødebo

Majbrit er master i udeskole

Idrætslærer og naturfaglig konsulent Majbrit Keinicke er netop blevet Danmarks første master i friluftsliv på en afhandling om udeskole.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som idrætslærer har Majbrit Keinicke set, at elevernes kondition bliver stadig ringere, de bliver tykkere, og de oplever i stigende grad naturen på anden hånd, dvs. på en tv-skærm. Men hendes maxsterprojekt viser, at at børn - i særdeleshed drengene - får bevæget sig mere, når undervisningen foregår uden for klasseværelset. Hun har fulgt to skoleklasser på en skole på Frederiksberg, der eksperimenterer med udeskole.

Master i friluftsliv er en forskningsbaseret efteruddannelse for fagpersoner, der til daglig arbejder med sundhed, rekreation, idræt, friluftsliv eller turisme, og den udbydes af Skovskolen i Nødebo i Nordsjælland, som er en del af Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning ved Københavns Universitet.