Det vil kræve en ændring af lærernes overenskomst, bekræftede Peter Christensen, Venstre

Bekræftet: Lærerne skal finansiere skolereformen

Venstre-politikerne Peter Christensen og Karen Ellemann fik i dag hos finansminister Bjarne Corydon bekræftet, at finansieringen af den kommende folkeskolereform er helt afhængig af de kommende overenskomstforhandlinger mellem KL og Danmarks Lærerforening.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Der er tale om øget timetal i matematik og dansk - en time ekstra både på mellemtrinnet og i udskolingen, engelsk fra 1. klasse, kompetenceløft af lærerne i form af efteruddannelse og så aktivitetstimer. Det hele var kendt stof fra medierne", sagde Karen Ellemann.

Der er hele seks partier med i folkeskoleforliget, og de var alle indbudt til møde i Finansministeriet i dag, hvor finansminister Bjarne Corydon og undervisningsminister Christine Antorini præsenterede dem for hovedlinjerne i det udspil til folkeskolereform, som de lægger frem for offentligheden i morgen. De to Venstre-ordførere bekræftede efterfølgende over for folkeskolen.dk, at de forlydender om reform-indholdet, der har været fremme i pressen de seneste dage, er rigtige:

• Mange flere undervisningstimer til alle elever • Flere dansk.- og matematiktimer • Engelsk fra 1. klasse • Efteruddannelse af lærerne, så alle elever får undervisning af en linjefagsuddannet lærer

Udspil: Folkeskolen bliver en heldagsskole

"At det hænger nøje sammen med overenskomstforhandlingerne stod også klart. Den proces er vi jo ikke en del af, men kan bare konstatere, at det politiske løft, som regeringen lægger op til, og som vi støtter, i forhold til elevernes undervisningstid, det vil kræve en ændring af overenskomsten", sagde Peter Christensen efter orienteringen.

Der er ganske vist nogle reserver til rådighed til reformen i form af midler, der frem til 2020 kommer op på fire milliarder kroner, men det rækker langt fra til planerne. Undervisningsminister Christine Antorini var mere fåmælt, da hun forlod Finansministeriet, "Vi præsenterer det jo i morgen", men hun bekræftede over for de ventende journalister, at det er afgørende, at ikke bare forligspartierne, men også lærerne, forældrene og eleverne skal bakke op om reformen, men hun ville ikke kommentere direkte på de forestående forhandlinger om lærernes arbejdstid.