Anmeldelse

Skolens mirakel

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogen handler om, hvad skolen og skolens forældre kan forvente af hinanden. Mere konkret vil forfatterne gerne give svar på tre spørgsmål: 1) Hvad skal børn i et moderne videnssamfund kunne? 2) Hvilke krav kan forældre stille til en moderne skole? 3) Hvad kan forældrene selv bidrage med i en moderne skole? At skolen overhovedet findes, og at dens opgave er at støtte eleverne i at blive livsduelige og myndige borgere - det er det, der er "miraklet".

Fakta:

Titel: Skolens mirakel

Forfatter: Birte Qvortrup, Lars Qvortrup

Pris: 199 kroner

Sider: 72 sider

Type: Bog

Forlag: Dafolo

I korte, letlæste og introducerende afsnit føres bogens målgruppe, som er forældre til elever i folkeskolen, igennem den danske skoles historie og ender med beskrivelser af og kommentarer til skolens nuværende formål og daglige praksis. Med respekt for både skolens lærere og forældre giver bogen eksempler og overskuelige modeller på skolens opgave, og hvad det er, de to parter kan forvente af hinanden. Selv om bogens budskaber er hørt før, er der god grund til en gentagelse; paratviden er ikke nok i et moderne samfund, lærerjobbet bør agtes som et af de vanskeligste job, man kan forestille sig, og forældre skal ikke blot aflevere deres børn i skolen, men påtage sig en del af ansvaret for, at "miraklet" kan finde sted. En god lille bog, som henvender sig direkte og let forståeligt til moderne forældre.